Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

SPORT
A sada... vrijeme je za pobjedu

Počinje Europsko prvenstvo: Hrvatska u rasprodanom Spaladiumu dočekuje Srbiju

 

Rukomet

 

PRESS:  Sport

 

 

RUKOMET

 

 

Čekanju je došlo kraj, danas počinje Europsko rukometno prvenstvo. Svi Hrvatski gradovi spremni su dočekati europske reprezentacije, a sve oči hrvatskih navijača uprte su prema Splitu gdje će Hrvatska u svojoj prvoj utakmici dočekati Srbiju.

 

Prvenstvo se otvara u Splitu i Poreču, a prve utakmice na rasporedu su u 18.15. U Splitu će u skupini A igrati Švedska i Island, dok će se u Poreču sastati Bjelorusija i Austrija.

...

Susret Hrvatske i Srbije na rasporedu je u 20.30 u rasprodanoj Spaladium Areni, a utakmicu možete pratiti na Drugom programu Hrvatskog radija.

Hrvatski izbornik Lino Červar jučer je objavio popis igrača koji će Hrvatsku predstavljati na Euru: vratari Mirko Alilović Ivan Stevanović, desna krila Ivan Čupić i Zlatko Horvat, lijeva krila Manuel Štrlek i Lovro Mihić, kružni napadači Igor Vori i Željko Musa, lijevi vanjski Domagoj DuvnjakMarko MamićStipe Mandalinić i Jakov Gojun, srednji vanjski Luka Cindrić i Igor Karačić, te desni vanjski Marko Kopljar i Luka Stepančić.

 

Iz prvotnog popisa otpali su vratar Ivan Pešić, pivoti Marino Marić i Tin Kontrec te braniči Halil JaganjacDenis Buntić i Šime Ivić.

 

Što nas čeka protiv Srbije objasnili su Igor Vori i Luka Cindrić.

Pritisak je na nama, a oni ne mogu ništa izgubiti, jer ih svi smatraju najslabijom selekcijom u našoj skupini. Mi nećemo imati problema sa Srbijom, ako ih ne podcijenimo, moramo biti opušteni, mada će teško biti opušten pred 12 tisuća naših navijača u Spaladium Areni, rekao je Vori.

Jedva čekam da počne utakmica sa Srbima, dobro ih poznajemo i morat ćemo se jako potruditi da ih pobijedimo. Ne očekuju valjda svi da Srbiju dobijemo nakon deset minuta igre, rekao je Cindrić, igrač aktualnog europskog prvaka skopskog Vardara.

 

Što kaže Červar?

‘Emocije su povišene, a ja bi želio da moji momci sutra budu pravi. Srbi su se već odredili da sav teret i pritisak prebace na nas. Oni igraju na tu kartu da bi bili što manje pod pritiskom. Na nama je da to dekektiramo i da mislimo samo na našu igru. Prva utakmica je uvijek nešto posebno, sjećam se otvarranja SP 2009. kada nas protiv Južne Koreje spasila samo splitska publika, od koje očekujem veliku podršku i u petak’.

Červar je kazao kako bi htio da hrvatski rukomet nastavi niz medalja na velikim natjecanjima, ali nije želio reći da su najveći favoriti za zlato.

‘Želio bih da to ne bude impperativ, da se momci mogu opustiti i pokažu sve što znaju. Naravno da bih ja htio do zlata, mi smo uvijek favoriti i ponekad nas ne zadovoljvaju ni treća mjesta. Ali, unatoč tome, ja se ne osjećam dovojno hrabrim da kažem da ćemo biti zlatni. Moramo zaslužiti to na terenu pored toliko dobrih ekipa, Francuske, Danske, Španjoske.... Ostario sam, ali sam još uvijek djetinjast i znatiželljan, uživam učiti od drugih. Kada to nestane, ja više neću biti trener’, kazao je Červar.

 
Kako smo dosad igrali na Euru?

Hrvatska je jedna od najuspješnijih muških rukometnih reprezentacija na svijetu. Europsko prvenstvo ostalo je jedino neosvojeno. Dosad smo bili drugi 2008. i 2010. i treći 1994., 2012. i 2016. S posljednjeg Eura u najboljem sjećanju ostalo nam je hrvatsko razbijanje Poljske 37:23 u odlučujućoj utakmici za polufinale. 

Danas se igra još jedna utakmica u skupini B. U Poreču će se susresti reprezentacije Francuske i Norveške.

   

 

 

PRESS - UCM

 

Foto: 1. Hrvoje Jelavic/PIXSELL

 

Priredio: DPCM

Izvor: HINA/HRT/croexpress.eu

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 383 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com