Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
DUHOVNOST

VJEROUČITELJ

Naravno da je svako zlo djelo Sotone, ali i on je instrument u Božjim rukama
Božji instrument
 
Duhovnost
 

 

Piše: Vjeroučitelj I.D.

 

 

Nije lako istini pogledati u oči, osobito čovjeku koji živi u laži. Govoriti o osjetljivim temama izaziva strah od osude ili strah da nekoga ne povrijedimo.

 

Ljudski obziri. Koliko smo puta tako prikrili istinu? Možemo li svima ugoditi?

...

Pilat je bio zbunjen kad mu je Isus odgovorio istinu da on jest kralj, a onda nadodao:“ Što je istina?“

Starozavjetni prorok Jeremija živio je u  6.st.pr.Krista, u vrijeme babilonskog osvajanja Jeruzalema. Progonjen, mučen, zatvaran jer je opominjao ljude zbog njihovih grijeha i bezbožnosti. Nije se dao obeshrabriti jer Bog je uvijek bio s njim. Prekoravanje i ohrabrivanje dvije su zadaće proroka. Pozivaju na obraćenje, promjenu. Evo Jeremijine „ Ispovijesti“.

“Ti me zavede, o Jahve, i dadoh se zavesti, nadjačao si me i svladao me. A sada sam svima na podsmijeh iz dana u dan, svatko me ismijava. Jer kad god progovorim, moram vikati, naviještati moram: »Nasilje! Propast!« Doista, riječ mi Jahvina postade na ruglo i podsmijeh povazdan. I rekoh u sebi: neću više na nj misliti niti ću govoriti u njegovo ime. Al’ tad mi u srcu bî kao rasplamtjeli oganj, zapretan u kostima mojim: uzalud se trudih da izdržim, ne mogoh više. Čuh klevete mnogih: »Užas odasvud! Prijavite! Mi ćemo ga prijaviti.« Svi koji mi bijahu prijatelji čekahu moj pad. »Možda ga zavedemo, pa ćemo njim ovladati i njemu se osvetiti!« Sa mnom je Jahve kao snažan junak! Zato će progonitelji moji posrnuti i neće nadvladati, postidjet će se veoma zbog poraza, zbog nezaboravne vječne sramote.”  Jr 20, 7-11

 

Veliki babilonski kralj Nabukodonosor (630.-561. pr.Kr.) bio je sredstvo u Božjim rukama kojim su Izraelci ondašnjeg vremena “probuđeni” iz svoga krivovjerja tako da  su odvedeni u ropstvo. Ropstvo je spas za Izraelce, otrežnjenje i vrijeme nade, ponovnog  zazivanja imena Božjega. Istina je katkad  neugodna i bolna.

 

Ne čini li se da je korona  sredstvo u Božjim rukama?

Naravno da je svako zlo djelo Sotone, ali i on je instrument u Božjim rukama.

Nevažno je li virus  djelo Kineza, iluminata, ili tko zna kakvih tajnih organizacija. Odgoj je katkad težak. Bog od nas ne odustaje.  Vrijeme je prosvjetljenja savjesti. Povijest se ponavlja i danas.

Mnogi kršćani žive moderno poganstvo dubljenjem bundeva, slavljenjem Halloweena uoči blagdana Svih svetih, veličanjem Djeda Božićnjaka (Djeda Mraza). Tako izbacuju Isusa iz svojih života.

A pozvani smo životom naviještati pravog Boga. Krist je prisutan u Božjoj riječi kojom se većina vjernika ne zna služiti, u sakramentima koje većina vjernika upražnjava  samo o velikim blagdanima, u molitvi, u čovjeku u potrebi. Nedostaju nam proroci.

I onda se čudimo kad Bog sam nešto čini za nas.

 

Foto: 1. DPCM

Vjeroučitelj - I.D.
 
 
 
 
 
 
Autor: Vjeroučitelj I.D.

 
 
 
 
 

Vjeroučitelj I.D.

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 354 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com