Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

SPORT
Dinamo po 21. puta ušao u finale Kupa

Kup: Dinamo slavio protiv Rijeke i izborio finale Kupa

 

Dinamo

 

PRESS:  Sport

 

 

NOGOMET

 

Nogometaši Dinama plasirali se u finale Hrvatskog kupa nakon što su u Zagrebu pobijedili Rijeku s 3:0 (1:0). Zagrepčani će u velikom finalu 23. svibnja u Vinkovcima igrati s Hajdukom, koji je ranije izbacio Lokomotivu.

 

Pogotke su za Dinamo dali Izet Hajrović (24), Al Hilal Soudani (80) i Ante Ćorić (82), dok je Rijeka od 47. minute igrala bez isključenoga Filipa Bradarića, koji je dobio dvojbeni drugi žuti u 47. minuti.

...

Dinamo je zasluženo ušao u finale Kupa, po 21. puta u povijesti, a u dugoočekivanoj utakmici polufinala razočarala je Rijeka, u čijem sastavu je jedino raspoložen bio Brazilac Heber. Niti Dinamo nije briljirao, pogotovo nakon isključenja kada je Rijeka čak bila bolja s igračem više, no u završnici su stigla dva gola te će se zagrebačka momčad zasluženo protiv Hajduka boriti za 15. naslov u Kupu.

Već u 3. minuti Rrahmani je udarcem glavom pogodio gredu, a Soudani je u 6. minuti uputio opasan udarac koji je prošao tik pored desne vratnice. U 24. minuti Dinamo je poveo nakon brze akcije i proigravanja Gavranovića kojeg je u mrežu iz blizine pospremio Hajrović.

U 47. minuti Riječani su ostali bez isključenoga Filipa Bradarića koji je zbog neopreznog starta zaradio drugi žuti karton. U 65. minuti Heber je oduzeo jednu loptu Dinamovim braničima, ali je izglednu kontru upropastio Puljić, koji se spetljao.

Napokon, u 80. minuti Ćorić je sjajnom asistencijom izbacio Soudania samog ispred vratara, a Alžirac je atraktivno potkopao loptu i lobao Slugu za 2:0. Ćorić, koji je ušao u igru u 65. minuti, u 82. minuti je pored istrčalog Sluge i neodlučnog Župarića uspio proturiti loptu do mreže.

Pred 6500 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Zebec iz Cestice.

 

Strijelci: 1-0 Hajrović (24), 2-0 Soudani (80), 3-0 Ćorić (82)
Crveni karton: Bradarić (Rij, 47)

 

 

PRESS - UCM

 

Foto: 1. Marko Prpić/PIXSELL

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 317 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com