Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

SPORT
Trener Hrvatskih vitezova: Vjerujem da smo spremni uzvratiti Talijanima 

Boks: Hrvatski vitezovi očekuju pobjedu protiv Talijana u Puli

 

Croatian Knights

 

PRESS:  Sport

 

 

BOKS

 

 

Sve je spremno za šesti, posljednji meč, Hrvatskih vitezova (Croatian Knights) u sklopu Svjetske boksačke lige, u kojem će u petak (20.30 sati) u pulskom Domu sportova "Mate Parlov" snage odmjeriti protiv Talijana, odnosno sastava Italian Thundera, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare nakon službenog vaganja boksača.  

 

Za Hrvatskim vitezovima je pet mečeva u kojima su ostvarili isto toliko poraza, s obzirom na to da su ih Talijani  nadjačali u Firenzi (3:2), Britanci u Gatesheadu (5:0) i u Zagrebu (4:1) te Francuzi u Parizu (5:0) i u Zadru (4:1).

...

Vjerujem da smo spremni uzvratiti Talijanima za minimalni poraz u prvom međusobnom srazu. Borbe će biti neizvjesne i izjednačene, no očekujem prvu pobjedu u ovome natjecanju, kazao je trener Hrvatskih vitezova Dorijan Čalić.

Pet kategorija koje su zapale Pulu bit će: bantam (do 52 kg) u kojoj će se suprotstaviti Bugarin Tinko Banabakov kao član hrvatske selekcije i Vincenzo Picardi, laka (do 60 kg), u kojoj će snage odmjeriti još jedan Bugarin Stefan Ivanov Michael Magnesi,  velter (do 69 kg), u kojoj će boksati Mate Rudan i Mirko Natalizi, poluteška (do 81 kg), gdje će se domaći boksač i glavni adut Hrvatskih vitezova Marko Čalićsuprotstaviti Riccardu Valentinu, te super teška kategorija (+91 kg) u kojoj će snage odmjeriti Ante Verunica i Guido Vianello.

Očekivanja su naravno, pobjeda, jer bilo što drugo smatrao bih neuspjehom. Maksimalno sam spreman i jedva čekam da se popnem u ring. Protivnik mi je velika nepoznanica, no o njemu ne razmišljam jer sam svjestan svojih mogućnosti. Prostudirat ću ga u hodu, tijekom prve runde i nakon toga neće biti više nepoznanica. Očekujem odličnu atmosferu u ispunjenoj dvorani,  istaknuo je Marko Čalić, dodavši kako će mu to biti prvi meč u ovoj dvorani, jer se na domaćem ringu dosad uvijek borio u dvorani sportskog centra Mirna.

Borbe su predviđene u pet rundi po tri minute, ukoliko se sudac u ringu ne odluči za prekid, a boksači nastupaju  bez štitnika za glavu i bez majica.

Prema riječima organizatora,  Svjetska boksačka liga je svojevrsna poveznica između amaterskog i olimpijskog boksa  i profesionalnih natjecanja.

 

 

PRESS - UCM

 

Foto: 1.  Duško Marušić/PIXSELL

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: DPCM/Hina/HRT

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 480 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com