Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

Brazilac Tubarao nokautiran u drugoj rundi
Puljanin Marko Čalić u švedskom Örebru upisao devetu profesionalnu pobjedu
 
Marko Čalić
 

PRESS:  Sport

 

 

BOKS

 

 

"Nešto je pokušao, zadao sam mu par čistih udaraca i kad je još jednom krenuo prema naprijed, uslijedio je lijevi kroše iz kontre koji ga je srušio i nije bio u mogućnosti nastaviti borbu", rekao je Čalić za glasistre.hr.

 

Marko Čalić nastavlja s uspješnim predstavama u profesionalnom ringu. Devetu pobjedu, iz isto toliko borbi bez majice, petu nokautom, 31-godišnji pulski boksač upisao je u švedskom Örebru, svladavši prekidom u drugoj rundi pet godina mlađeg Brazilca Clebsona Tubaraoa. Meč je bio dogovoren na šest rundi, ali pulski je boksač puno ranije odlučio zaključiti priču.

...

- Tubarao je malo niži od mene, ali s dužim rasponom ruku, kontra gardom i dosta čudnim stilom boksa. Trebalo mi je malo da se priviknem, a na ruku mi je išla činjenica što se došao boriti. Nije mu plan bio preživljavati iz runde u rundu, već je stalno išao prema naprijed i tražio borbu. To mi je odgovaralo i kad je krajem prve runde krenuo prema meni te me pokušao pogoditi krošeom, uzvratio sam direktom i uzdrmao ga. Sudac mu nije brojao, ali osjetio sam da sam ga jako pogodio te ga je, koliko god Tubarao bio srčan i dobro podnosio udarce, spasio gong koji je označio kraj runde, prenio je svoje utiske Marko Čalić.

- Tad sam već bio uvjeren da ne bih trebao imati previše problema da stignem do pobjede, što se i potvrdilo u drugoj rundi. On je nastavio nešto pokušavati, prilikom čega sam mu zadao par čistih udaraca i kad je još jednom krenuo prema naprijed, uslijedio je lijevi kroše iz kontre koji ga je srušio i nije bio u mogućnosti nastaviti borbu. Kolutao je očima, malo teturao po ringu te je sudačka odluka da prekine borbu bila dobra. Realno, da sudac u tom trenutku i nije prekinuo, svelo bi se na isto, jer je ostalo dvije minute do kraja runde i Tubarao to ne bi uspio preživjeti.

Čalićevom predstavom zadovoljni su bili članovi njegovog tima na čelu s trenerom Kamranom Kabinejadom, dok pulski borac ima samo riječi pohvale za kompletnu priredbu.

- Dvorana je bila krcata, atmosfera sjajna, napravili su vrhunski šou s rasvjetom, pred svaku borbu puštale su se himne i sve je bilo organizirano na vrhunskom nivou. Kad tome pridodam i činjenicu da me Tubarao u cijeloj borbi doslovno niti jednom nije uspio pogoditi, onda stvarno mogu reći da je sve prošlo u najboljem redu, nije zadovoljstvo krio Čalić, potvrdivši da će ga na jesen ponovno na djelu moći vidjeti domaća publika.

- Planiramo u listopadu napraviti veliku boksačku priredbu u Puli, ali prije toga bih volio odraditi još jednu borbu. Ovom pobjedom ušao sam među sto najboljih poluteškaša na svjetskoj rang listi i vjerujem da neću morati dugo čekati na ponudu da se ponovno popnem u ring.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

PRESS - UCM

Foto: 1.  Izvor

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: glasistre.hr

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 251 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com