Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
POVIJEST

SVIJET KROZ POVIJEST

Svake godine Hrvatska radiotelevizija prisjeća se svojeg kolege ratnog izvjestitelja Željka Ružičića polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja podignutog u čast zaposlenicima poginulima u Domovinskom ratu
2. veljače 1993. - Poginuo Željko Ružičić
 
 
Željko Ružičić
 

 

Svijet kroz povijest

 

 

 

Ironijom sudbine, toga mirnijeg dana 2. veljače 1993. u opkoljenom Sarajevu život je izgubio novinar Željko Ružičić.

Slušateljima Radija Sarajevo bio je glas utjehe, nade, ali i prkosa, a slušateljima Hrvatskog radija i gledateljima Hrvatske televizije svakodnevno je prenosio informacije iz opkoljenog grada. 

...

Ružičić se novinarstvom počeo baviti od rane mladosti. Rođen 1948. u Prijedoru u Bosni i Hercegovini, studirao je novinarstvo u Ljubljani i Fakultet političkih nauka u Sarajevu. Još kao gimnazijalac pisao je za zagrebačke dnevnike Sportske novosti i Večernji list te za sarajevske Oslobođenje i Večernje novosti.

Prošao je sve faze novinarstva: bio je suradnik, novinar, urednik mjesnoga dnevnog lista Kozarski vjesnik i gradskoga radija u Prijedoru te glavni urednik sarajevskog Radija 202, Drugog programa Radija Sarajevo i urednik ratnoga programa Radija Sarajevo.

Bio je dugogodišnji dopisnik iz Sarajeva i član novinarsko-uredničke ekipe poznatoga Večernjeg programa Radija Zagreb.

O strahotama i stradanjima u opkoljenome Sarajevu izvještavao je i slušatelje u dijaspori, ponajviše u Australiji u kojoj ga pamte po njegovim britkim izvješćima. Unatoč nemogućim uvjetima i strahotama koje su Sarajlije i stanovnici Bosne i Hercegovine u tim ratnim godinama proživljavali, Ružičićevi izvještaji bili su puni iskrenih emocija s dozom humora što je ulijevalo nadu u bolje sutra.

Svake godine Hrvatska radiotelevizija prisjeća se svojeg kolege ratnog izvjestitelja Željka Ružičića polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja podignutog u čast zaposlenicima poginulima u Domovinskom ratu.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Foto: Izvor

svijet kroz povijest2

 

 

 

 

 Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

 

 

 

 

Trenutno posjetitelja

Imamo 417 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com