Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

istragaPRESS

ISTRAGA
Obmanjuje li Večernji list hrvatsku javnost namjerno?
Neprofesionalizmom i lažima protiv hrvatskih branitelja
 
Večernji list obmanjuje javnost

 

 

Hrvatski Vojnički Red ČUVARI DOMOVINE ima moto:

Mišlju, PEROM, riječju i djelom.

 

Sukladno tomu, odlučili smo PEROM pridonijeti informiranju Hrvatskih građana upozoravajući na insinuacije i laži kojima  tisak masonskog inženjeringa truje i okreće hrvatski narod protiv svojih branitelja, iznoseći stvarne činjenice.

 

OSVRT NA OBJAVU TEKSTA IZ VEČERNJEG LISTA OD 25. studenoga 2016.

"VLADA PODIŽE POVLAŠTENE MIROVINE ZA 10%"

 

Povodom negativnih tenzija i  emocija (ponajviše prema populaciji korisnika mirovine sa predznakom Hrvatskih stradalnika) hrvatskih građana koju su doživjeli kroz objavu teksta u Večernjem listu pod nazivom "Vlada diže povlaštene mirovine za 10%" obraćamo vam se sa pojašnjenjem stvarnog i činjeničnog stanja.

Novinarsko pero masonskog Večernjeg lista, u ovom slučaju autorice Ljubice Gatarić, u neznanju ili u zloj namjeri objavilo je tekst koji vrvi lažima i neprovjerenim činjenicama. Stoga vas kroz analizu navedenog teksta vodimo do istinitosti Vladine odluke o povratu povlaštenih mirovina na razinu na kojoj su bile prije 01. siječnja 2014. godine.

1. Vlada Zorana Milanovića, 01.listopada 2013 godine donosi Zakon o smanjenju mirovina po posebnim propisima kojim sve mirovine iznad 5.000,00 kn, smanjuje u kumulativnom iznosu za 10%

2. Za razliku od Zakona o smanjenju mirovina po posebnim propisima iz 2010. godine uvrštava članak 6.a kojim definira način vračanja tog smanjenja, a koji Vam prenosimo u cijelosti.

„Smanjenje mirovina i mirovinskih primanja, odnosno dodatka mirovini iz članka 3.a ovoga Zakona primjenjuje se od 1. siječnja 2014., a prestaje se primjenjivati kada će realni rast bruto društvenog proizvoda u svakom od tri prethodna uzastopna tromjesečja prema podacima Državnog zavoda za statistiku iznositi najmanje 2,0% u odnosu na isto tromjesečje prethodne kalendarske godine i ako je deficit državnog proračuna Republike Hrvatske u istom razdoblju manji od 3%.“

3. Zakon je u ovom obliku prošao Saborski odbor za branitelje i glasovanje Saborskih zastupnika bez negativnih reakcija (posebice HDZ-ovih zastupnika koji imaju najviše članova koji se predstavljaju kao čuvari braniteljske populacije) iako je članak 6.a nezakonit, neprovediv a time i protuustavan 

4. Članak 6.a zbog kojeg je nova Vlada i pokrenula proceduru „javnog savjetovanja“ sa ciljem izmjene, obmana je i laž SDP-ove Obmane koju nažalost želi prikriti i ova Vlada u strahu od mogućih tužbi svih onih koji su ovim Zakonom prevareni.

Naime, članak 6.a koji definira rok vračanja umanjenja mirovina od 10%, u svojoj definiciji ima dva mjerila koja bi se trebala iščitati iz podataka Državnog zavoda za statistiku. Jedno od njih je „realni rast bruto društvenog proizvoda“ dok je drugo mjerilo „deficit državnog proračuna RH“.

5. Drugo mjerilo, „deficit državnog proračuna RH“ koje je postavila Vlada SDP-a je nezakonito i nepostojeće, sa čijem vas očitovanjem HZMO-a upoznajemo u cijelosti.

„S obzirom na to da se deficit državnog proračuna vodi na godišnjoj razini, a ne na razini tromjesečja, radi ujednačenog praćenja tog podatka, nije moguće putem Državnog zavoda za statistiku osigurati taj parametar na razini tromjesečja, kako je propisano navedenim Zakonom, kao uvjet za prestanak smanjenja iz članka 6.a Zakona, jer se kao takav ne vodi, a umjesto bruto društvenog proizvoda vodi se podatak o bruto domaćem proizvodu. Također se konačni podaci o ovim veličinama utvrđuju i objavljuju tek nakon dvije godine, što stvara poteškoće i neizvjesnost u planiranju sredstava državnog proračuna koje treba osigurati za prestanak smanjenja ovih mirovina“

Zaključkom prvog djela objave teksta koji govori o dokinuću odluke o smanjenju mirovina po posebnim propisima možemo konstatirati:

  • Da je Vlada Zorana Milanovića sa svojim satelitskim i projugoslavenskim koalicijskim partnerima na lažima i diskriminaciji prema svemu što u svom nazivu nosi riječ „Hrvatsko“ donijela Zakon koji je lažan, neprovediv i protuustavan.

  • Da su se veliki čuvari i zagovornici prava Hrvatskih stradalnika u redovima HDZ-a (kroz saborske zastupnike i Saborski odbor za veterane) kao i do sada pokazali nepismeni i nedorasli SDP-ovim smicalicama.
  • Da sadašnja Vlada ovim izmjenama pokušava na mala vrata i u tišini ispraviti pogreške, nastojeći pritom zaštititi prljave igre SDP-ove vlast kao i samu sebe zbog mogućih tužbi oštećenih korisnika.

U svom drugom djelu masonskog inženjeringa, Večernji list uz tekst autorice Ljubice Gatarić, pokušava narodu predočiti ispravnost odluke projugoslavenske Vlade Zorana Milanovića i prijedloga ministra rada Miranda Mrsića o razdvajanju mirovine na dva djela. Svrha razdvajanja mirovine na opći dio mirovine (zarađen radom i pokriven uplatama u fond mirovinskog osiguranja) i posebni dio mirovine (određen posebnim Zakonima za pojedine skupine povlaštenih umirovljenja i bez pokrića sa uplatama u fond mirovinskog osiguranja) u svojoj izvornoj naravi je pozitivna odluka ali nažalost kao i sve do sada kod SDP-a nosi duboku notu antihrvatskog obilježja, a što ćemo vam u daljnjoj analizi i obrazložiti.

Osvrnuti ćemo se i na autoričinu prozivku od 185 tisuća korisnika mirovina ostvarenih po posebnim propisima, koje insinuacijama želi pripisati stradalnicima Domovinskog rata, a čija se stvarno stanje krije u međunarodnim ugovorima kojima RH na teret državnog proračuna pokriva mirovine bivših pripadnika JNA.

1. Prva kategorija koja niti jedne kune nije pridonijela svojim radom i uplatama u Hrvatski fond mirovinskog osiguranja, a čine 100% teret Državnog proračuna RH i koje je novi Zakon o mirovinskom osiguranju iz 2014 godine sakrio od očiju javnosti su korisnici mirovina po osnovi boraca NOR-a. Za početak informacija iz statističkih podataka HZMO-a da tih korisnika i nakon 71. godine od završetka Drugog Svjetskog rata ima 16.841. Njihove mirovine isplaćuju se temeljem Ukaza o proglašenju Zakona o preuzimanju saveznih Zakona iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja od 26. lipnja 1991 godine, gdje se u članku 4. navodi da Hrvatska Država preuzima od saveznih tijela SFRJ, Zakon o obvezama federacije za mirovine boraca ("Službeni list SFRJ", br. 39/74, 46/74, 68/81, 57/83 i 9/86), dok se u članku 6. istog Ukaza, obvezuje da financijska prava i obveze koje isplaćuje federacija postaju obveze proračuna Republike Hrvatske, odnosno teret svih građana RH.

2. Činjenica koja se također skriva od građana RH koju koriste nosioci mirovine ostvarene statusom boraca NOR-a je nikada revidiran i Hrvatskom zakonodavstvu prilagođen Zakon o obvezama federacije za mirovine boraca preuzet Ukazom od strane RH, a na koji se direktno veže Zakon o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca SFRJ. Naime, taj zakon u svojim člancima nasljedna prava boraca NOR-a pripisuje „kriterijem nasljednosti“ na užu ali i širu obitelj      do drugog koljena. Stoga i danas u Hrvatskoj imamo navedenu brojku od 16.841 korisnika mirovina po statusu boraca NOR-a i začuđujućom tendencijom rasta broja tih korisnika.

3. Druga kategorija čije su mirovine također prikrivene od očiju javnosti, a čine 100% teret Državnog proračuna RH bez pokrića u uplatama, mirovine su korisnika bivših pripadnika JNA. Ta kategorija umirovljenika u Hrvatskom mirovinskom sustavu vodi se u dva djela. Jedan dio kroz mirovine po posebnim propisima gdje se nalazi 7.464 korisnika, dok se drugi, puno veći broj skriva između 163.127 korisnika koji su mirovinu stekli temeljem „međunarodnih ugovora“. Bivši pripadnici JNA, a koji se nisu stavili na raspolaganje oružanim snagama RH do 31.prosinca 1991. godine, nagrađeni su od Hrvatske Države na teret Hrvatskog proračuna i Hrvatskih građana, Zakonom o ostvarivanju prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja pripadnika bivše JNA.

Dodatni bonus na mirovine bivših pripadnika JNA, bez pokrića uplatama u fond Hrvatskog mirovinskog sustava, osigurala im je upravo projugoslavenska Vlada Zorana Milanovića i ministar rada Mirando Mrsić, uvrštavajući kroz članak 185. novog ZOMO dokup staža od 1970 godine i priznavanje prava koja su imali u bivšoj SFRJ. Istim člankom Zakona bivšim pripadnicima JNA daje se osobno pravo na određenje mirovine čime se bivšim pripadnicima JNA daje mogućnost prikrivanja činjeničnog stanja broja godina provedenih u aktivnoj službi.

3. Treća kategorija, na koju se negativnim insinuacijama veže autorica teksta Ljubica Gatarić i kako bi se građanima RH negativno percipirala, čine kategorija umirovljenika Hrvatskih stradalnika koji su u mirovinu otišli prema ZOPHBDR i koji su ta prava stekli na osnovu rana i krvi prolivenoj u obrani suvereniteta RH. Činjenice koje autorica očito sa zlom namjerom nije navela su ;

- Da je samo toj kategoriji umirovljenika novim Zakonom o mirovinskom osiguranju oduzeto pravo na mirovinski staž (član 24. koji vrijedi za sve Hrvatske umirovljenike, dok član 25. ZOMO vrijedi za umirovljene Hrvatske stradalnike).

- Da je samo invalidnost koja je nastala kao posljedica obrane RH postala novim zakonskim rješenjem povlastica a ne činjenično stanje, te je HRVI – ma, oduzeto pravo na pridodani staž (staž koji zbog ranjavanja i nesposobnosti za daljnji rad nisu mogli realno ostvariti), a koji je jedno od temeljnih načela uzajamnosti i solidarnosti svakog mirovinskog sustava.

Zaključkom drugog dijela objave teksta, možemo samo konstatirati da su projugoslavenska Vlada Zorana Milanovića i masonski projugoslavenski mediji, uz svesrdnu pomoć nepismenih i nezainteresiranih Saborskih zastupnika iz redova HDZ-a, koji su svojim funkcijama morali štititi dignitet Domovinskog rata, uspjela građanima RH nametnuti mišljenje kako su Hrvatski stradalnici čija je krv prolivena u obrani suvereniteta RH, jedini teret Državnog proračuna, pritom vješto prikrivajući mnoge druge korisnike Državnog proračuna RH čija je tendencija bila razaranje i uništavanje svega što nosi ime i predznak „Hrvatskog“.

 

istraga

 Foto: PIXSELL / Davor Puklavec

 

 

Autor: ČUVARI DOMOVINE / Guido Hornik

 

Istraga

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 160 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com