Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

KULTURA

SATIRA
Moje satiri(zi)čno domoljubno zanovijetanje
Ima takih koji bolje da nisu bili s nama onomad 90-tih
 
Mario Maks Slaviček

 

 

Kultura: SATIRA

 

 

 

 

Mnogi se pitaju gdje su bili 1991., među njima i današnji političari i vlastodršci.

 

Kad bolje promislim, kako se ponašaju i što rade ne bismo od njih onomad imali puno koristi da su bili u obrani Domovine.

...

Kad im pogledamo modus operandi, karakterne crte, poteze i sposobnosti dolazim do zaključka kako bi Bandić, recimo, odmah na prvu odradio suradnju i bratimljenje s vascelim agresorskim komandnim kadrom i to u svom pozadinskom "štabu".

 Plenković bi, razvidno je, stalno bio na poštedi, u stacionaru i na medikamentima zbog anemičnosti, iako bi da je bio na prvoj crti bojišnice znao kako je itekako bila bogata ne samo željezom, nego i olovom i i mesingom. Taj bi samo smetao i pokušavao nekako preko veze iz poljske bolnice biti prebačen kod međunarodnih promatrača kojima bi vjerno služio kuhajući im kavu svojom euroservirnošću i trpio štipkanje za dupe, jerbo mu se to možda sviđa. 

A kad se sjetim kako je  spretan ex primus ministerias  Milanović dok je "forsirao"  silazak sa transportera  odmah mi padne moral i borbena sprema, jerbo bih za njega morali dati dva dodatna vojnika da ga paze od ozljeda i pomognu mu svladavati teren. Bože sačuvaj koliki bi izginuli pomažući takvima poput njega preživit na prvoj crti bojišnice samo jedan dan. 

E sad si još zamislite možebitnog kolonela oliti pukovnika Sanadera u nekoj verziji prve crte, majketimile  pa nitko ne bi moga napravit smjenu straže, odredit vrijeme početka napada ili topničke pripreme jer bi im Ivo pomažnjavo sve satove, ure i vekerice. 

A Bože očuvaj što je bila uspješna borbena sprema i aktivnost postrojbe u kojoj bi ili nakratko i jest možebitno sudjelovao na neko vrijeme i na nekom mutnom i nejasnom  od Bog te pita koga osmišljenom  ustrojbenom mjestu sadašnji  šef HSS Beljak. Kud ima fetiš na radiokazetofone k'o Sanader na satove ili pak onaj Vidošević na trofeje, ostala bi prva crta  bez motorola i sredstava veze, a kad bi još skonto kolika je u to doba bila cijena digitalnom ayesu  ili  kenwoodicama  završio bi centar veze tili čas na buvljaku dok si rek'o keks. Baš kao što su iza naših leđa nestajale firme, tvrtke, banke od njihovih mentora.

A ako toj plejadi onih koji nisu bili na prvoj crti a držim kako je bolje za nas koji jesmo  što nisu bili i pridodali onog velikog lovca u mutnom na krupnu divljač Nadana Vidoševića onda bi Hrvatska osim što bi izgubila rat ostala i bez fonda divljači, pobio bi sve što mi dođe na put. S time da bi ga možda zbog genocida nad divljači koknuo general Dečak osobno, jerbo s čim bu se on ka general bavio kad jednom prođe rat ako mu Nadan pobije svu divlju živinčad po 'rvackoj

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Ima takih koji bolje da nisu bili s nama onomad 90-tih, jerbo da jesu što bi oni tek onda maznuli i dali si za pravo tražiti ili bit? I to što nisu bili su višestruko materijalizirali baš poput mnogih koji su nešto kratko i sitno bili, pišanje il' dva kako to kažu prekaljeni ratnici, al' su to debelo kasnije pozicijama, firmama, političkim odlukama, stanovima u metropli naplatili, i još k tomu su nam u vlast doveli ne samo te koji nisu bili 90-tih gdje su po savjesti ali i ustavu trebali biti, nego su uz njih iznad nas u vlast dojučerašnje agresore uvrstili...

Jel tako Vi koji ste bili u Domovinskom obrambenom ratu hrvatski vojnici, dočasnici i časnici, a sad ste pobjeguljama, dezerterima i ratnim profiterima u strankama sluge i poslušnici?

Vas pitam...

 

I što reć' na kraju?

Ne ponovilo se ili ponovilo se daj Bože pa da krenemo ispočetka osloboditi Hrvatsku lustracijom te uštedjeti cijenu metka "lišavajući" drugove iz komiteta,njihove nasljednike, štovatelje i sljedbenike pozicija i imetka. 

Kad već na njihovu sreću nismo poput njih, pa sve tadašnje, buduće a sadašnje probleme  riješimo kako su to oni činili po kratkom postupku lišavajući one koji su rat izgubili ne samo iz pozicije ljudskih i građanskih prava, imovine, nego i života. Možda bismo u tom slučaju znali tko su ratni pobjednici, oni koji su po  savjesti i ustavu  bili gdje su morali i trebali biti ili oni koji su dezertirali, eskivirali sebe i svoje pozicionirali, ratom profitirali...

Valja nam pamtiti i djecu na te i takve upozoravati kako sa njima tikve ne treba saditi već ih od sebe  odstraniti.

Ostati uz i sa onima koji su BOGU VJERNI i ZA DOMovinu SPREMNI, kojima ne smeta ni prvo bijelo, ni prvo crveno polje što krasi grba Domovine tvoje.

 

U ime

Hrvatskog Vojničkog Reda

ČUVARI DOMOVINE

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Mario Maks Slaviček

 

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM. 

 

 

 

Satira

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 126 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com