Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
POVIJEST
Hrvatska kroz povijest
Vijest o Oliverovoj smrti prenijeli su i najpoznatiji svjetski mediji poput Associated Pressa, Washington Posta i New York Timesa
29. srpnja - godišnjica smrti Olivera Dragojevića

 

Oliver Dragojević

 

Hrvatska kroz povijest

 

 

 

Na današnji dan prije dvije godine napustio nas je jedan od najvećih glazbenika svih vremena - Oliver Dragojević. 

 

Putem društvenih mreža mnogi su se glazbenici, prijatelji i obožavatelji danima opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života. 

...

Komemoracija za Olivera je održana u splitskom HNK, a okupili su se članovi obitelji, državni vrh, kolege i prijatelji. Posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića iz Splita bio je od crkve sv. Frane preko Rive do katamarana koji ga je posljednji put odveo u Velu Luku. Prema procjeni policije na ispraćaju je bilo više od 10.000 ljudi.

U splitskoj luci se okupilo i više stotina plovila, koji su Olivera pozdravljali sirenama i bakljadom. Uz njih, bila je i Hrvatska ratna mornarica s dvije raketne topovnjače. Nešto prije 19 sati Oliveru u čast zazvonila su zvona svetog Dujma. 

Uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala, velikog zvona na zvoniku sv. Duje, Olivera do Vele Luke otpratili su brodovi Lučke kapetanije MUP-a i HRM-a. Inače, bumbala su posljednji put brecala davne 1938. godine povodom smrti Ante Trumbića. Ispaljene su rakete, zapaljene bengalke, a brodovi započeli trubiti. 

Oliveru je godinu dana ranije dijagnosticiran rak pluća. Bitku je izgubio. Vijest o Oliverovoj smrti prenijeli su i najpoznatiji svjetski mediji poput Associated Pressa, Washington Posta i New York Timesa. 

Skupština Splitsko-dalmatinske županije mjesec dana kasnije je jednoglasno  prihvatila prijedlog župana da Oliver Dragojević posmrtno bude imenovan počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije.

 

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 


 

Foto: 1. HRT/Sanjin Strukic/PIXSELL

teren ljubovo

 

 

 

 

 Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

 
 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 399 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com