Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

HRVATI U SVIJETU

AUSTRALIJA
Dostojanstvo u životu i smrti – to je general Slobodan Praljak
SYDNEY: Odana počast preminulom generalu Slobodanu Praljku

Sydney - Praljak

 

Hrvati u svijetu: Australija

 

Udruga hrvatske zajednice u Australiji “Glas hrvatske dijaspore” pozvala je putem društvenih medija na zajedničku nazočnost Svetoj misi i molitvi nakon mise za preminulog generala, načelnika glavnog stožera HVO-a, Slobodana Praljka koje su se održale u petak 1. prosinca 2017. u slavnoj katedrali sv. Marije u središtu Sydneya.

 

Uslijed teških i ponajviše vrijeđajućih medijskih napisa Zapadnih mainstream medija, koje šire neistine i krivotvorenje hrvatske povijesti, koje su se i koje se još uvijek pojavljuju, dirljiva je bila dobrodošlica Hrvatima i molitvama koja se osjećala u toj katedrali proteklog petka.

...

Upečatljivu i dostojanstvenu nazočnost brojnih Hrvata i Hrvatica Sydneya, s uokvirenom fotografijom pokojnog generala Praljka te s bijelim ružama u rukama Hrvata i Hrvatica ostavile su trajni i ponosni dojam među brojnim Australcima koji su u katedrali zajednički molili.

U organizaciji molitve za pokojnog generala Slobodana Praljaka koju je u ime “Glasa hrvatske dijaspore” vodila Ina Vukić iz hrvatske zajednice, molitvi u katedrali pridužili se konzulica RH, Generalnog konzulata RH u Sydney, Nives Frohlich te tajnica konzulata Gordana Šiljeg sa suprugom Vidom Šiljeg, Tom Beram sa suprugom Joan, Hrvatski međudruštveni odbor za NSW, Alenka Bonić, zastupajući Charles Billich galeriju te brojni Hrvati i Hrvatice.

 

 

Od velikog je i ponositog značaja primjlena najava svjetski poznatog umjetnika Charlesa Billicha da je započeo izradom portreta (ulje na platnu) generala Slobodana Praljka, te da će sav prihod od prodaje tog portreta biti poklonjen kao pomoć obitelji pokojnog generala Praljka.

 

Dostojanstvo u životu i smrti – to je general Slobodan Praljak. Prezir za nepravdu koju je 29. studenoga 2017. svojom sramotnom presudom protiv Hrvata donio Međunarodni sud u Hagu oteo nam je hrabrog generala HVO-a, ali njegova ljubav za istinom će nas dugo nositi ponosnima.

 

Počivao u Božjem miru i zagrljaju, generale!  

 

PraljakPraljakPraljakPraljakPraljak

 

“Glas hrvatske dijaspore”

Australija

 

Glas hrvatske dijaspore

Hrvati u svijetu

 

 

 Foto: 1. Glas hrvatske dijaspore

 

Autor: Ina Vukić/Glas hrvatske dijaspore

 

Australija

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 215 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com