Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

HRVATI U SVIJETU

AUSTRALIJA
Dom u kojem se Društvo okuplja nosilo je ime Ante Pavelića; Društvo također redovito slavi 10. travnja, dan kad je proglašena NDH
Ante Jurić iz Melbournea više neće biti članom Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH

Pavelić

 

Hrvati u svijetu: Australija

 

Ante Jurić iz Melbournea više neće biti članom Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH, doznaje croexpress.eu.

 

Nakon što je u medijima objavljeno da Jurić javno veliča Nezavisnu Državu Hrvatsku i Ante Pavelića, iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH javljaju kako je pokrenut postupak Jurićevog razrješenja na njegov vlastiti zahtjev.

...

'Gospodin Ante Jurić nije nazočio konstituirajućoj sjednici Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske te je Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske uputio zahtjev za razrješenjem dužnosti članstva u Savjetu Vlade', pojašnjeno nam je u priopćenju ureda kojeg potpisuje Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika.

 

'Savjet Vlade jest savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske koje, poštujući pozitivne pravne propise Republike Hrvatske, djeluje sukladno Zakonu o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatim izvan Republike Hrvatske (NN 124/2011) kao i postojećim Poslovnikom o radu Savjeta, stoga će ovaj Ured postupiti u skladu s istima te će Zahtjev za razrješenjem Ante Jurića biti upućen Vladi Republike Hrvatske. Slijedom navedenog, vodeći računa o značaju i brojnosti hrvatske zajednice u Australiji, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske započet će proceduru razrješenja Ante Jurića te imenovanja novog člana Savjeta Vlade za Australiju', navodi se u priopćenju.

U priopćenju se ističe 'kako rad drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske teče nesmetano te isti nastavlja s aktivnostima unaprjeđivanja odnosa Republike Hrvatske i Hrvata koji žive izvan njenih granica'.

Australski radio SBS na hrvatskom jeziku krajem prošle godine objavio je intervju s Jurićem u kojem on odbacuje kritike zbog veličanja NDH i Pavelića. Jurić je više od 20 godina predsjednik Australsko-hrvatskog društva Melbourne.

 

Dom u kojem se društvo okuplja nosilo je ime Ante Pavelića, a danas se u njemu nalaze Pavelićeve fotografije i bista, javio je SBS. Društvo također redovito slavi 10. travnja, dan kad je proglašena NDH.

 

 

Hrvati u svijetu

 

 

 Foto: AHD Melbourne

 

Priredio: DPCM

Izvor: croexpress.eu

 

Australija

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 366 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com