Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

HRVATI U SVIJETU

AUSTRALIJA
Otvoreno pismo predsjedniku Republike Hrvatske
Australski Hrvati: Predsjedniče Milanoviću - otpušteni ste!

Australija

 

Hrvati u svijetu: Australija

 

 

 

Predsjedniče Zorane Milanoviću,

da nisam uvjerena da bi ovo pismo završilo u košari otpadnog papira u vašem uredu ako ga pošaljem samo vama, onda ono ne bi bilo "otvoreno", ali nažalost moje je povjerenje u ispravnost rada vašeg ureda zbog prošlih sličnih iskustava opravdano poljuljano.

 

Da teme kojima ću se pozabaviti u ovom pismu nisu stvari od najveće važnosti za Hrvatsku i njezin narod u 21. stoljeću, onda ovo pismo ne bi bilo napisano.

...

Pišem vam da pridonesem javnoj svijesti koja diktira da vi kao predsjednik morate učiniti sve što je u vašoj moći kako bi vrijednosti, žrtve i značenje za Hrvatsku i njezin narod Domovinskog rata 1990. dobili potpuno poštovanje kakvo zaslužuju. Uostalom, to je jedna od najvažnijih uloga predsjednika Republike Hrvatske po njenom Ustavu! Kada ne radite ono što biste trebali raditi, nemate mjesta sjediti u Uredu predsjednika; najvišeg ureda u zemlji koji predstavlja Hrvatsku i sve ono najvažnije što ona zastupa.

Članak 94. Ustava Republike Hrvatske sadrži klauzulu koja kaže: "Predsjednik Republike Hrvatske odgovoran je za obranu neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske." Dodajući iz Povijesnih/izvorišnih temelja Republike Hrvatske u Ustavu Republike Hrvatske da se temelji Hrvatske nalaze „u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države,” slijedi da predsjednik Republika Hrvatska mora djelovati i moralno pokazivati, politički i na svaki način pridržavati se i promicati vrijednosti Domovinskog rata i ne smije ih ni na koji način kompromitirati, jer kompromis ugrožava i neovisnost. U protivnom, ako predsjednik ne radi svoj posao sukladno utvrđenim načelima i očekivanjima, on ili ona nemaju mjesta sjediti u tom uredu i ako odgovarajuće vlasti ne učine ništa kako bi ga/ju odmakle iz tog Ureda kad je prekršio/la svoje dužnosti predsjednika, onda ljudi (narod) moraju djelovati prema tom cilju. Uostalom, narod i izravno bira svog predsjednika u Hrvatskoj!

Domovinski rat i oni koji su izgubili živote da bi Hrvatska bila slobodna i neovisna, da bi mogla urezati vlastitu budućnost u demokraciji, udaljenoj od naslijeđa komunističke Jugoslavije, ne mogu i ne smiju biti maltretirani, ismijavani, vrijeđani, omalovažavani, izloženi prijetnji ili zastrašivanju! A vi ste učinili i činite upravo to! Prema tome, vi ste u mojim i u očima mnogih drugih počinili izdaju; izdali ste narod moderne Hrvatske; današnje Hrvatske!

To su, naravno, učinile vaše posljednje javne izjave u Jasenovcu 22. travnja 2020. kada ste, u vezi s pločom posvećenom 11 poginulih branitelja Domovinskog rata iz postrojbe HOS-a, koja se borila pod sloganom „Za dom spremni“. Rekli ste da tu ploču "treba maknuti, baciti negdje. To nema veze s Domovinskim ratom… Onaj koji se 1991. godine borio, mislio da se bori za Hrvatsku pod pozdravom ‘za dom spremni’, nije se borio samo za hrvatsku državu, nego za restauraciju hrvatske države iz 1941. godine”. Te su vaše izjave bacile svijetlo na vaše nesposobnosti i preziru prema hrvatskoj državi, koju biste trebali zaštititi i podržavati.

Ove vaše izjave nedvosmisleno pokazuju da vi ne poštujete, te se namjerno upuštate u izdaju činjenice da je gotovo 94% hrvatskih birača (među kojima očito vi niste bili) glasalo u svibnju 1991. za neovisnost i da je ta činjenica i nacionalna odlučnost tim borcima i braniteljima Domovinskog rata dala mandat i legitimitet, a branitelji koji su se borili pod bilo kojim sloganom i pozdravom pojačavali su takvim pozdravom i sloganom svoju odanost i požrtvovnost neovisnosti koju su branili, za koju su se borili. Ovaj referendum u svibnju 1991. nije imao nikakve veze s NDH nego s dugogodišnjim ugnjetavanjem od strane komunističkog režima Jugoslavije.

Vi, predsjedniče, se trebate sramiti sami sebe, a hrvatski narod ne smije imati drugu alternativu osim da vas makne s položaja na koji vas je nedavno i izabrao! Sasvim sam sigurna da to mjesto nećete napustiti svojom voljom. 

Vaše poricanje legitimiteta hrvatskih branitelja Domovinskog rata, uključujući i onih koji su se borili pod sloganom „Za dom spremni“ pretvorilo se u obmanu i laž - laži narodu uplašenih ljudi. Jer, zbog izjava poput vaše, postaje sve strašnije izraziti ponos zbog neovisnosti Hrvatske i njenih ratnih veterana. Jer zbog izjava poput vaših dolazi do općeg straha od etiketiranja neželjenim ekstremistom samo zato što netko osjeća i/ili izrazi ponos i radost zbog onoga što je Hrvatska postigla svojim obrambenim ratom protiv agresije koju su predvodili Srbi!

Zašto baš morate prostituirati na takav način ono što je gotovo 94% hrvatskih birača postiglo ishodom glasovanja za neovisnost 1991. godine? Što vas pokreće, predsjedniče Milanoviću? Mržnja zbog neovisnosti Hrvatske? Prezir za neovisnost Hrvatske? Što!?

Bili ste afirmirani komunist prije nego što ste vidjeli mogućnosti za osobni napredak u okviru Lige komunista Hrvatske / Socijaldemokratske partije koja se postavila kako bi imala osobne koristi za svoje članove od prolivene krvi onih kao što su branitelji čija su imena zapisana na toj ploči HOS-a u Jasenovcu i tisuća drugih koji su se borili za i branili današnju neovisnu državu Hrvatsku. Ne pišem o vašoj očitoj slijepoj zaljubljenosti diktaturom Josipa Broz Tito. Očito je da se slinite na pomisao kako biste baš i vi mogli iskoristiti istu neobuzdanu moć kada je u pitanju ponižavanje volje hrvatskog naroda za neovisnošću i odcjepljenjem od Jugoslavije.

Ali, predsjedniče Milanoviću, odluke se ne zaustavljaju na vašim vratima; stoga - "otpušteni ste!"

 

Neka se “otpremni službenici“ (narod) što hitnije jave na svoju dužnost!

 

Ina Vukić

 

Ina Vukić

Sydney, Australia

9. svibnja 2020

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

 Foto: 1. DPCM / Ina Vukić

 

Autor: Ina Vukić

 

 

 

 

Australija

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 360 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com