Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

HELENA KRMPOTIĆ
Nisu problem ovce, nego pastiri koji nas vode
Postali smo zemlja kurvi, konobara i kriminalaca
 
Helena Krmpotić

 

 

Piše: Helena Krmpotić

 

A sad malo o ozbiljnijim temama iliti zašto ni Kinezi ne žele ulagati u Hrvatsku...

 

U našu zemlju investirano je najmanje novca od svih zemalja u regiji, cca 400 dolara po glavi stanovnika. Srbija grabi prema prosperitetu pa tako za sada ima 8X veća ulaganja od Hrvatske.

...

Za očekivati je da će nas ubrzo prestići, a usporedba sa Slovenijom postala je nedostižan san, ako imamo na umu da im je standard duplo veći od hrvatskoga.

Što se tiče jedine grane industrije u zemlji - turizma - Austrija od njega zarađuje dva i pol puta više nego Hrvatska, a obalu kojom se tako hvalimo, prepustili smo u ruke strancima.

Uskoro ćemo tako imati zatvorene plaže diljem Jadrana namijenjene dubljim džepovima, bez mjesta za sirotinju s dekicama i paštetama.

 

Osnovni problem odsustva bilo kakvih ozbiljnijih poslova u zemlji je politička nestabilnost i nefunkcioniranje pravne države koja još nije izašla iz sfere mentalnih jugo/komunista, lopovluka i nepotizma. Umjesto da se čisti DORH, sudovi i policija, državni namještenici s Markova trga vrijeme do kraja mandata krate brckajući se u moru, naslikavajući po novinama i prešetavanju po zemlji.

Jedina svjetla točka u cijeloj prici je inicijativa Tri mora, za koju sam uvjerena da će je lokalni apartčići upropastiti čim im dođe u ruke.

Od ekonomskih ulaganja nema ništa dok ne provedemo korjenite promjene u sustavu zemlje, glavnom utegu bilo kakvih pozitivnih trendova. Trenutno smo toliko jadni da se ne možemo uspoređivati ni s Rumunjskom, čiji je standard po glavi stanovnika viši od hrvatskog.

Postali smo zemlja kurvi, konobara i kriminalaca s tendencijom uvoza dodatne NKV radne snage s istoka. Hrvatsku je napustilo više od pola milijuna ljudi, s minimalno 60.000 visoko obrazovane radne snage.

 

Egzodus Hrvata će se, tvrdi struka, nastaviti do 2021., kada doista možemo očekivati da popisivači stanovnika popisuju sami sebe, kako je nedavno duhovito primijetio bloger Krule.

Ono što se redovno prešućuje u medijima je činjenica kako je hrvatska radna snaga iznimno tražena u Europi dok istodobno ne zadovoljava kriterije političke elite na vlasti u zemlji.

 

Možda konačno prihvatimo činjenicu da nisu problem ovce nego pastiri koji nas vode.

 

 

 

Photo: UCM

 

Helena Krmpotić

Autor: Helena Krmpotić

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Helena Krmpotić

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 656 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com