Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

RETROVIZOR - PREGLED TJEDNA
Zima je stigla, mnogima je dupe na hladnom, ali glavno da smo dobili novu kvalitetu televizijskog programa
PLATI I PLAČI (mala zemlja velikih lopova)
 
Osnovno dopunsko osiguranje

 

 

PRESS: Retrovizor

 

 

Hrvatski zdravstveni sustav pridružio se je građanima Hrvatske i pao na koljena. Pa sada građani i sustav zajedno kleče.

 

A svi dobro znamo što se radi u tom položaju. Moli Boga, jer jedino nam on sada može pomoći nakon sustavne pljačke koja se na ovim prostorima odvija posljednjih tridesetak godina.

...

No mislim da i Gospod s neba u čudu gleda na situaciju u ovoj maloj zemlji velikih idiota i još većih lopova. Gleda i ne vjeruje. I zato ipak nekako mislim da mi na koljenima radimo neku sasvim drugu stvar. Felacio. Oralni seks. Jer smo popušili kajlu koju su nam vlastodršci uvaljali na njihovu sveopću radost. Pušimo i šutimo.

 

Plati i plači

 Jer kako drugačije nazvati situaciju u kojoj svaki radnik od svoje plaće odvaja 16,5% za nešto na što nema prava. Jer realno gledano, s osnovnim zdravstvenim osiguranjem možete si rit obrisat. I plakat. Zato svaki građanin Lijepe naše uplaćuje još i dodatno osiguranje. Plaća i plače. I to nije sve.

Od svake vaše plaće država vam otme skoro pola za neke svoje potrebe. Ima toga još... Na svaku vašu plaću poslodavac državi uplaćuje još cca 70% raznih nameta, davanja, renti i tko zna čega… U Seljačkoj buni digli su se na noge zbog desetine ili 10%. Koji smo mi idioti! Dakle, ipak pušimo i šutimo. Iako je znanost zvana ekonomija dokazala da su najbolje i najbogatije države one sa najmanjom stopom poreza, to naše velikane ne zanima. Nikako…

I zato vi sa svakom uplatom u HZZO ne uplaćujete u zdravstveni sustav već u džepove političara. Ako se nastavi ovako, počet će nam kucati na vrata i uzimati hranu iz frižidera. Bude li nečega u njemu. Idući korak političara vjerojatno će biti i pravo prve bračne noći. Jer im očito nije dosta seksa. S oralnog prelaze na analno. Čuvaj dupe, moj narode.

 

Osnovno zdravstveno osiguranje – jedna od većih zagonetki u Hrvatskoj

Jednom sam se kresnuo sjekirom po ruci. Hebi ga, nisam imao dopunsko. Šivanje 150 kuna. Previjanje 10 kuna; toliko naime košta zavoj, ferband...

Nevino upitam što mi uopće pokriva osnovno zdravstveno? Sestra riknula od smijeha. Veli da je to jedna od većih zagonetki u Hrvatskoj, no ukratko, ne pokriva mi ništa. Plaćam ga jer sam Hrvat. I kao takav moram platiti i ne dobiti. Kasnije sam si sam previjao ruku. Iz inata. Pa sada kao i svi ostali plaćam i dopunsko. I molim Boga da se ne razbolim.

Jer negdje na relaciji „moja uplata – HZZO“ - lova nestaje. Pojavljuje se džep, Bermudski trokut… Velika ruka još veće politike koja brzinom munje preusmjeruje novac u plemenitije svrhe: aute, večere, letove avionom i helikopterom, osiguranje, orgijanje, vikendice, vile i debele bankovne račune u nekim zemljama čije ime ne znam izgovoriti. To su one u kojima je porez najmanji.

Pa nam tako sada bolesnici leže po hodnicima, umjesto da smo gradili bolnice danas dižemo šatore , a umjesto na respiratore vjerojatno će nas spajati na pumpe za bicikl. Dok se uvaženi saborski zastupnici i članovi Vlade dvoume između škampi i jastoga, u KB Dubravu stigao je novi CT uređaj. Za životinje. Pa se sada i pacijenti dvoume - jesu li magarci ili volovi.

 

Tko grije dupe, a kome je dupe na hladnom?

Dok se Bandić vozi u Mercedesu koji mu čak i grije dupe, građani Zagreba koji su nastradali u potresu doslovce mole za hranu lokalni župni Caritas. Jer im sav novac odlazi na popravak domova. A zima je stigla. Njihovo je dupe još na hladnom, a i trbusi su prazni. Za razliku od rezervoara u Mercedesu, a mislim da bi se i u gepeku svašta našlo.

Građani doslovce žive u kabriolet kućama. Nek' se vidi raskoš: ležiš i gledaš u nebo. Pada snijeg, vidiš ga i osjećaš kako te prekriva… 4D osjećaj…

Glavno da smo dobili novu kvalitetu televizijskog programa. Koju moramo platiti ako je želimo doživjeti. To što plaćamo pretplatu nije bitno.

Kao što nije bitno plaćamo li zdravstveno i mirovinsko. Želite li penziju, počnite štedjeti u čarapi. I naravno, uplaćivati i dalje u mirovinski fond. Koji se isto urušava. Pa su mu počeli dodavati razne stupove. Za koje se od samog početka znalo da su nedovoljni, da služe za izvlačenje love od građana i da penzija neće biti. Barem ne za obične građane.

 

Jer obični građani su u ovoj državi građani drugog reda, možda čak i trećeg. Kako drugačije objasniti situaciju u kojoj se pošteni obrtnik, privatnik, poduzetnik blokira zbog kašnjenja uplate poreza od desetak tisuća kuna, a s druge strane imamo velika i poznata imena koja su nabila milijunske porezne dugove i nikome ništa.

 

Čak se onim zaslužnijima dugovi i brišu. Jer su zaslužni pa su to zaslužili.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Irinej Mucak

 

 

 

 

Retrovizor

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 622 gostiju i nema članova online

A- A A+
Komunikacija Milanović - Plenković je za Vas:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com