Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

ART

Izložba
Ponovno jedan uz drugoga, uz sve što su prošli branitelji šire pozitivnu energiju
BRANITELJSKI PROJEKT "UMJETNOŠĆU I LJEPOTOM PROTIV PREDRASUDA" IDE DALJE - POSEDARJE
 
Posedarje

 

ART

 

 

Priča je počela prvom izložbom u Veteranskoj bolnici u Zaboku, nastavila se u Velikom Taboru u organizaciji Udruge ratnih veterana Domovinskog rata "Crne Mambe" i Udruge specijalne jedinice policije Barun, predstavljanjem kipara Marijana Zajeca Ko-zea, slikara Damira Medvešeka, fotografa Morgana Matijevića, uz gosta izložbe Charlija Delafelda.

 

Spoj i povezanost umjetnika branitelja, umjetnika civila i gostiju iz inozemstva na ovoj izložbi je naglasak na zajedništvu, unatoč različitostima kultura. Umjetnost se prikazuje kroz skulpture i slike ne samo na nivou Hrvatske već i svijeta.

...

Posedarje

 

Dana 19.01.2018.u 18:00 sati na svečanom otvorenju, priča se preselila u Posedarje. U spomen na akciju Maslenica nakon 25 godina prva bojna "Crne Mambe" 2.gbr i SJP Barun ponovo su sa svojim suborcima, prijateljima stajali jedan uz drugog. U istom duhu ratnih priča, anegdota, kroz suze i smijeh sjećanje je opet postalo sadašnjost, ali samo u određenim trenutcima. Okretanje ka budućnosti se pronašlo u gotovo svakoj rečenici.

Svatko je mogao percipirati pojedinu sliku, skulpturu kako je htio, ali nije mogao izbjeći činjenici da se kroz ovu izložbu opet prikazala ljepota Hrvatske i Hrvatskih proizvoda.

 

Posedarje

 

U Osnovnoj školi "Braće Ribara" u Posedarju prije samog otvorenja izložbe  govor je održao dr.sc.Enes Quien koji je u kratkim crtama opisao djela i rad samih umjetnika, ali isto tako i istaknuo bit same ideje da se umjetnošću i ljepotom bore protiv bilo kakve predrasude.

Uz klapu Koporan iz  Poličnika i djece OŠ "Braće Ribara", uz profesoricu Gabrijelu Mrkela program su uveličali brojni posjetitelji, kako mještani tako i gosti iz raznih dijelova županije.

 

Posedarje

 

Uz pokroviteljstvo Općine Posedarje, Udruge Posedarje moje, Udruge Čelinka, najveću zahvalnost također iskazujem i gosp. Marijani i Marijanu Bolić, koji su pridonijeli realizaciji ovakve jedne jedinstvene izložbe u Posedarju.

Bilo je zadovoljstvo i neopisivo riječima prisustvovati ovako jednom svečanom događaju. Teško je izraziti svoje mišljenje kad se ujedno i mislima i osjećajima prožimaju radost, tuga, ponos... Koliko god čovjek sve to osjećao ne može pobjeći od činjenice da su to ljudi, koji i danas uz sve što su prošli šire takvu pozitivnu energiju. Ne žive u prošlosti, a istodobno tu prošlost prenose na način da nas podsjećaju što je to zajedništvo, što je pojam: biti čovjek s obrazom, što su ljudske vrijednosti.

 

Posedarje

 

Budimo realni da u ovom vrtlogu surove realnosti i borbe za opstankom zaboravljamo tko smo i što smo. Osobno sam upoznala ljude sa dušom, slobodno ću se izraziti i reći i prijatelje koji su me podsjetili na činjenicu da nije bitno tko si u društvu niti koji auto voziš, niti koju odjeću nosiš,  već da svaki dan živiš sa srcem. Ljudi koji su me podsjetili da i dalje odgajam svoju djecu u vrijednostima ljudskosti i da pomognu bilo kome, ma kakve god bio boje kože, nacionalnosti, vjere...

Hvala Vam !

Ovdje ne staju već kroz narednu godinu u planu su i dalje izložbe diljem Hrvatske, a ako se nađu u Vašem gradu ili mjestu, odvojite vrijeme i posjetite ih.

 

Zrinka Brkić

 

ART - Ljepote Hrvatske - UCM

 

 

 

 Foto: DPCM/Davor Gorupić

 Autor: Mario Mehaković

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 186 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com