Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
PRESS

Piše: Liljana Benčik

Licemjerstvo "antifašista"
ANTIKRISTI ŽELE MISU ZA UBOJICE SVEĆENIKA

 
Antifašisti
 

 

PRESS: Komentar

 

 

U Splitu je Udruga antifašista i antifašističkih boraca Splita, 26. listopada obilježila Dan oslobođenja od Nijemaca, jer je Italija kapitulirala 8. rujna 1943. godine, pa su Talijani napustili Split dvije godine ranije.

 

Naravno, čim su antifašisti u pitanju njihovo viđenje povijesnih činjenica ne odgovara stvarnim činjenicama.

...

Uz prikladnu govoranciju moglo se čuti i niz nebuloza, od kojih se, naprosto ne vjerujući da netko može tako govoriti, pitam jesam li dobro čula.

“Kao novi predsjednik UAAB-e zalagat ću se za stvari koje su civilizacijsko postignuće ovog grada. To se u prvom redu odnosi na vraćanje imena heroine Palmine Piplović vrtiću pod Marjanom te Ulice prvog splitskog partizanskog odreda, a ne kao što nam je nuđeno, bez naziva partizanski. Zalagat ću se i za dobivanje Trga žrtava fašizma jer u slobodarskom Splitu u ovom trenutku imamo dva trga žrtava komunizma. O tim anakronim i sramotnim činjenicama ne želim govoriti, nego vas pozivam da minutom šutnje svim poginulima odamo počast što danas živimo u slobodnom Splitu. Neka im je slava” kazao je novi čelnik Udruge antifašista i antifašističkih boraca Splita dr. Zdravko Roje. 

Dr. Zdravko Roje poziva se na civilizacijsko dostignuće, ma zamislite civilizacijsko dostignuće,  Civilizacijsko dostignuće ??? Ne mogu vjerovati, a kako su njegovi pretci partizani poštivali civilizacijsko dostignuće? Kako ? Pobivši nakon “oslobođenja” inteligenciju, svećenike, obrtnike i sve one koji nisu bili na liniji Komunističke partije! Gdje je bilo tada civilizacijsko dostignuće? Gdje u primjeni Konvencije o ratnim zarobljenicima i civilima?

Doista licemjerno do bola! A još je licemjernije izlaganje Ranka Britvića:

”Tisuće kršćanske djece poginulo je na Sutjesci, a ne možeš naći dva svećenika koji će im održati misu. A fašističkim zločincima, kojima nađu kosti po Lici, rade se državna ukapanja s hrvatskom zastavom i šest ministara. Govori se o pomirbi. Kakvoj pomirbi? S kim se Vlada miri? Neka se pomiri s ljudima koji poštuju ove civilizacijske tradicije. To je u povijesti ovog naroda. S tim se dičimo vani, a u školama toga nema, kao ni u javnom prostoru”.

Doista kakvu savjest imaju ti ljudi koji na taj način progovaraju? ”Tisuće kršćanske djece poginulo je na Sutjesci , a ne možeš naći dva svećenika koji će im održati misu.“

Nevjerojatno, zar je Ranko Britvić zaboravio da su ta ”kršćanska djeca” odbacila Boga i kršćanstvo ulaskom u partizanski pokret?

Zar ne zna da bi ga partijski komesari dali odmah streljati, jer tim činom bi izdao pokret i Partiju, slijedeći vjeru i Katoličku crkvu?

Katolička crkva bila je nespojiva sa komunističkom doktrinom, jer nije se moglo slijediti Boga i Partiju.

U samoj komunističkoj ideologiji je ateizam, a ne vjera!

Već tim riječima pokazao je otužno i ogromno licemjerstvo !

A kada govori o civilizacijskoj tradiciji , neka objasni zbog čega su ne poštujući tu civilizacijsku tradiciju partizani pobili 600 svećenika i to na najbrutalniji način?

 

Navesti ću samo nekoliko primjera od tih 600 pobijenih svećenika:

1944. godine i to dan ranije 25. listopada na otočiću Daksi kraj Dubrovnika ubijeno je 7 svećenika, a među njima i o. Petar Perica autora prekrasne poznate pjesme “Rajska djevo kraljice Hrvata,” na brutalan način , skinuvši ga do gola i počupavši mu bradu ubili i bacili u jamu .

Velečasnog Matiju Žigrovića, župnika u Gornjem Jesenju u Hrvatskom zagorju su partizani 17.srpnja 1943 . godine odveli u šumu silno su ga mučili i zlostavljali. Vezali su ga konju za rep i vukli. Rezali mu kožu i gulili te solili. I to je sve njegova majka morala gledati dok ga nisu ubili . Tada nisu pitali za civilizacijsku tradiciju i to je bilo partizansko civilizacijsko dostignuće ???

Župnik Juraj Gospodnetić iz Bosanskog Grahova zvjerski je  od ustanika mučen. Uhvatili su ga, vodili su ga po Grahovu kao medvjeda, jezivo su ga izmasakrirali, na kraju ubili te nabili na ražanj i ispekli 27. srpnja 1941. godine. Grob mu se ne zna!

Miroslava Bulešića mladog svećenika iz Lanišća u Istri su 24.kolovoza 1947 .godine nakon krizme zaklali u hodniku Župnog dvora mladi SKOJ- evci.

Početkom veljače partizani su na Širokom Brijegu ubili 12 fratara , a u Hercegovini je ubijeno ukupno 66.

Jugokomunisti su u samostan ušli oko deset sati, a ubijanje je započelo poslijepodne oko četiri. Izvodili su ih jednoga po jednoga uz povik „A sada ti, druže“, upadali su među skupine vojnika koja ih je tukla, vukla…, dovodila do ratnog skloništa u samostanskom vrtu te ih tu ubila metkom u zatiljak i nakon toga skupno zapalila.

A oni govore o civilizacijskom dostignuću i civilizacijskoj tradiciji ?

Umjesto da priznaju Rezoluciju EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godina o zločinima komunizma koji su izjenačeni sa zločinima fašizma i nacizma kao totalitarnih režima , oni još izvoljevaju i traže Trg , Ulicu Vrtić za sada.

Za sve te zločine nije nikada nitko odgovarao!

 

Treba stvarno biti osoba bez imalo savjesti i tražiti tako nešto, umjesto pokajanja i izraza žaljenja oni još traže da ih se poštuje i zahtjevaju!

 

Na osnovu čega ih treba poštivati?

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM/wikipedia.org

 

 Autor: Liljana Benčik

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 245 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com