Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS

Piše: Liljana Benčik

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima uz jugoslavensku zastavu
ISTRA: Skandal na svečanoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice VRO 'Oluja'

 
VRO Oluja
 

 

PRESS: Komentar

 

 

Istarska županija ne poznaje hrvatsku trobojnicu crven-bijeli- plavi, za njih još vrijedi jugoslavenska.

 

 

Grupa nas pulskih domoljuba odlučili smo obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, van svih službenih protokola.

...

Ujutro u 8 sati nazočili smo svetoj misi u pulskoj Katedrali, odnosno Katedrali uznesenja Blažene Djevice Marije, na dan BDM Krsnog zavjeta,  uz nadahnutu propovijed i prekrasno izvedene domoljubne i vjerske pjesme koje je otpjevao katedralni zbor sa završnom pjesmom Rajska djevo, kraljice Hrvata.

Potom smo  na  Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa zapalili svijeće i pomolili se za duše poginulih branitelja.

Na kraju smo svi se opet našli na Gradskom groblju Pula kod Središnjeg križa i zapalili svijeće poginulim hrvatskim braniteljima i posebno poginulim pripadnicima elitne postrojbe mornaričko-desantne pješadije Vange ispod spomen ploče, koji su poginuli na Južnom bojištu u zaleđu Dubrovnika.

Ispred Križa već su po protokolu bili postavljeni vijenci, i nešto nam je bilo čudno. Uočili smo da je posveta napisana na jugoslavenskoj traci zastave, a ne na hrvatskoj.

 

 

Slijedom fotografija, vidi se da je više ljudi nosilo i postavilo vijenac i nitko od njih nije uočio da to nije traka hrvatske zastave crven-bijeli-plavi, nego traka jugoslavenske zastave. Očito da nikome od njih nije smetala jugoslavenska zastava.

Mogu prihvatiti da je radnik u cvjećarni pogrešno okrenuo traku kada je pisao tekst posvete , da nije primjetio ni gradonačelnik Boris Miletić, ni vršitelj dužnosti župana Istarske županije Fabrizio Radin , ni saborski zastupnici iz Istarske županije, ali ne mogu prihvatiti da to nisu uočili branitelji koji su vijenac nosili i postavili. Osobito zato što je vijenac nosio bojnik Marijan Mužinić, vrlo cijenjeni zapovjednik 119 brigade u Domovinskom ratu i predsjednik Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata za Istarsku županiju.

 

Na talijanskoj  traci  zastave sasvim uredno je ispisana posveta.

 

Povodom proslave Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što se u našem gradu nastavlja tradicija održavanjem Mimohoda hrvatskih branitelja osmu godinu zaredom. „Ovom manifestacijom naš je grad jedinstven u Hrvatskoj i time daje poseban značaj Danu pobjede i domovinske zahvalnosti te odaje počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu“

Naravno odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima uz jugoslavensku zastavu, protiv koje su se borili i ginuli, što očito nikome nije zasmetalo!

 


 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: DPCM/Fb (Liljana Benčik)

 

 Autor: Liljana Benčik

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 278 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com