Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
PRESS

Piše: Pero Kovačević

Pravni "apsurdistan"
U što se pretvorila naša 'pravna država'

 
Peđa Grbin i Arsen Bauk
 

 

PRESS: Komentar

 

 

U što se pretvorila naša "pravna država", možete se i sami uvjeriti iz ovih nekoliko slučaja:

 

U studenom 2021. godine u „dobro koordiniranoj akciji“ policije i pravosuđa ispred prodavaonice Konzuma u Novoj Gradiški policajac Dominik zatekao je prosjaka Petra „kako sa ispruženim dlanom lijeve ruke u kojem su se nalazile kovanice kune od građana i kupaca prosi novac, pozivajući se na svoje teško imovinsko stanje. Policajac Dominik je odmah postupio „odlučno „ kao predstavnik pravne države koje ne „dopušta nezakonito ponašanje“ te prosjaku Petru oduzeo isprošenih 84 kune i 30 lipa te ih uplatio u državni proračun, a prosjaka je doveo pred suca. Sud je postupio odlučno „kako to doličio u hrvatskom pravosuđu“ te za samo tri mjeseca kaznio prosjaka Petra sa pet dana bezuvjetnog zatvora i plaćanjem sudskih troškova.

U listopadu 2019. godine dogodio se „nezapamćen zločin“ Ante C. ušao je u Lidl u Zagrebu te na sebe navukao majicu koja je koštala 89.99 kuna prethodno joj skinuvši etiketu, a zatim na nju opet obukao svoju majicu.

U siječnju ove godine „pravna država“ je rekla svoje i presudila.

Ante C. proglašen je krivim te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca s tim da na šest mjeseci mora u zatvor, dok je 8 mjeseci uvjetna kazna zatvora. Odnosno, ako u iduće četiri godine ne počini novo kazneno djelo, neće ići u zatvor na 8 mjeseci.

Ante se ispričao i priznao krivnju, a budući je otac sud ga je oslobodio troškova kaznenog postupka jer je isti otac troje djece koju uzdržava te bi troškova postupka moglo ugroziti egzistenciju okrivljenika, koji je i nezaposlen, piše u presudi.

Sad vi recite da „pravna država ne djeluje“!!! Nama je nužna žurna pravna revolucija.

Da su prosjak Petar i Ante C. sudjelovali u pljački i grabežu zvanoj pretvorba i privatizacija na hrvatski način u kojoj je zamračeno najmanje 15 milijardi eura odnosno da su sudjelovao u iznošenju 23,2 milijarde dolara iz Hrvatske danas bi bili „uglednici i stup društva“. Zar ne!?

Bili bi uglednici i stupovi društva poput viceguverner HNB-e Romana Šubića koji je prošle godine kupio vilu u Zagrebu po cijeni od 230 eura po kvadratu. Podsjetimo se , Šubić je vilu kupio preko jedne od agencija za naplatu potraživanja.

Da ne bi bilo zabune, Šubić je viceguverner koji je zadužen za sanaciju kreditnih institucija. U HNB-u ne vide ništa sporno u tome kako je viceguverner došao do novog doma u zagrebačkom Gornjem Stenjevcu, a sam viceguverner Šubić rekao je medijima kako je sve po zakonu.

Jednako tako je sve zakonito i u slučaju Plenkovićevog predstojnika Ureda Zvonimira Frke-Petišića te dodjele mu stana i garaže za "knjige", ministra Banožića.

Sve je, naravno "zakonito" u slučaju partijskog dvojca Peđe Grbina i Arsena Bauka, koji se rado predstavljaju kao „borci za pravnu državu“.

Njih dvojica više od 10 godina žive u Zagrebu, s njima žive i njihove obitelji, partnerice su im zaposlene u Zagrebu te su tu dobili djecu, nikad nisu promijenili prebivalište, pa je Bauk tako i dalje prijavljen na Braču, a Grbin u Puli. Obojici Hrvatski sabor plaća najamninu za stan u Zagrebu, obojica redovito koriste desetke tisuća kuna naknade za putne troškove kad idu na Brač ili u Pulu. Peđa Grbin je čak do prije mjesec dana koristio i naknadu za odvojeni život, ne od obitelji koja s njim živi u Zagrebu, već očito od mjesta prebivališta. Koristio bi je i dalje, ali je se sada odrekao kako bi mogao upisati dijete u vrtić u Zagrebu!

Sad vi recite da "pravna država ne djeluje"!!! Sad vi recite da Plenkovićev "imaginarni poredak" i "pravna država" ne djeluju.

Nama je nužna žurna pravna revolucija.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Pero Kovačević

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 166 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com