Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

Piše: Liljana Benčik

Jakovčić: Nemate što tražiti u političkom životu Hrvatske (...) Žalim da nismo poduzeli radikanije poteze
Opasne prijeteće poruke europarlamentarca Jakovčića
 
Jakovčić
 

 

PRESS: Komentar

 

 

 

"Nemate što tražiti u političkom životu Hrvatske", poručuje prijeteći hrvatski europarlamentarac Ivan Jakovčić  u svojstvu domaćina okruglog stola koji je pod nazivom “Život=sloboda, sloboda=život” održanom u Europskom parlamentu, priopćio je njegov ured.

 

"Na predstojećim izborima ultrakonzervativnim udrugama treba jasno poručiti: nemate što tražiti u političkom životu Hrvatske”, zaključio je Jakovčić, navodi se u priopćenju.

...

Ovo je priopćenje prijeteće i  doista zabrinjavajuće, jer dolazi od hrvatskog  europarlamentarca, čovjeka koji bi trebao zastupati sve hrvatske građane u Europarlamentu.

Zar u političkom  životu jedne demokratske zemlje trebaju biti samo Ivanu Jakovčiću podobni ili samo njegovi istomišljenici? Što  misli Ivan Jakovčić u kojem on to društvenom uređenju živi i radi? Totalitarnom  ili demokratskom? I još radi u samom centru demokratske EUROPE, PARLAMENTU kao  najvažnijoj demokratskoj instituciji?

Poznaje li Ivan  Jakovčić uopće značenje pojmova ; ljudska prava, demokracija, pluralizam, tolerancija?

Jeli Ivan Jakovčić pročitao Povelju UN o ljudskim pravima, Europsku konvenciju  o ljudskim pravima i u konačnici Ustav RH?

 

 

SLOBODA SAMO ZA NJEGOVE ISTOMIŠLJENIKE, A ZA DRUGE RADIKALNIJI POTEZI?

Koje i kakve bi to radikalnije poteze poduzeo Ivan Jakovčić? Radikalnije poteze iz totalitarnog sistema, iz sistema jednoumlja? Jesu li to zatvorske kazne ili  fizička eliminacija? Je li to njegovo poimanje demokracije i ljudskih prava? Za neistomišljenike radikalniji potezi, zar za njih ne postoje ljudska prava?  A on je "veliki " borac za ljudska prava?

Citiram još njegovih " bisera" sa navedenog okruglog stola:

“I na današnjem je skupu potvrđeno da sloboda nema alternativu. A takozvani 'Hod za život' nije hod za život već je to pokret protiv slobode. Priče oko abortusa kao i ostale teme koje nameću ultrakonzervativne udruge u Hrvatskoj temeljene su na lažima”, kaže Jakovčić

O kojim to lažima priča Ivan Jakovčić? Jeli laž borba za pravo na život svakog ljudskog bića? Je li to sloboda o kojoj priča Ivan Jakovčić, da pobornici Hoda za život nemaju pravo izraziti svoje mišljenje? Oni se nemaju pravo boriti za svoja uvjerenja? Samo se Ivan Jakovčić ima pravo boriti za svoje ideje i svoja uvjerenja? Jeli to za Ivana Jakovčića vrijede neka posebna ljudska prava koja su iznad prava njegovih neistomišljenika?

"Ultrakonzervativni pokreti i udruge su glasne, ali nisu snažne. Stoga nema razloga za pesimizam na strani nas koji se borimo za ljudska prava i slobode. Ali žalim što mi, kada smo bili u poziciji da upravljamo Hrvatskom, nismo poduzeli radikalnije poteze protiv onih koji ugrožavaju stečenu razinu sloboda”,

https://direktno.hr/eu-i-svijet/eu/jakovcic-i-ja-sam-vjernik-trebamo-se-boriti-protiv-ultrakonzervativaca-136424/

 

Očito Ivan Jakovčić misli da u borbi za svoje ideje,  svjetonazor i svoja ljudska prava može gaziti i " radikalnijim potezima" poništavati ljudska prava drugih ljudi, koji ne misle kao on i još žali za tim???   Opasne su to poruke Ivana Jakovčića!

 

Stoga , ZA IVANA JAKOVČIĆA I NJEGOVE ISTOMIŠLJENIKE IZ POVELJE UN O LJUDSKIM PRAVIMA:

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA

Usvojena i proglašena od Opće skupštine
Rezolucijom 217 A (III)
10. prosinca 1948

Članak 1.

Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona su obdarena razumom i sviješću te trebaju jedna prema drugima postupati u duhu bratstva.

Članak 2.

Svakome pripadaju sva prava i slobode utvrđene u ovoj Deklaraciji bez razlike bilo koje vrste, kao što je rasa, boja kože, spol, jezik, vjeroispovijed, političko ili drugo mišljenje, nacionalno ili društveno podrijetlo, imovina, rođenje ili drugi status.

Nadalje, ne smije se praviti nikakva razlika na osnovu političkog, pravnog ili međunarodnog statusa zemlje ili područja kojemu neka osoba pripada, bilo da je to područje neovisno, pod starateljstvom,  ili mu je na neki drugi način ograničen suverenitet.

Članak 3.

Svatko ima pravo na život, slobodu i osobnu sigurnost.

Članak 18.

Svatko ima pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjeroispovijedi; to pravo uključuje slobodu promjene vjeroispovijedi ili uvjerenja i slobodu da pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, iskazuje svoju vjeroispovijed ili uvjerenje poučavanjem, bogoslužjem, praktičnim vršenjem i obredima.

Članak 19.

Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

TOTALNO PROMAŠENA POLITIKA IVANA JAKOVČIĆA 

I još jedan od "plemenitih" misli Ivana Jakovčića:

"I ja sam vjernik ali sam, prije svega, za slobodu. Ne smije se ulaziti u tuđe živote i sudbine jer to pripada sferi privatnog i osobnog. A ultrakonzervativci čine baš to - žele ograničavati ljudska prava i slobode. Mi, koji smo za slobodu, borit ćemo se protiv takvih nastojanja”, istaknuo je Jakovčić.

Što reći na ove riječi? "Ultrakonzervativci  žele ograničiti ljudska prava i slobode." A što želi i radi Ivan Jakovčić?  Čak i žali što se nisu "radikalnijim potezima" ograničila i oduzela ljudska prava "ultrakonzervativcima"??? Nevjerojatno, nelogično i bezumno!

Kao osnovno kakav je to Ivan Jakovčić vjernik? I koje je vjere vjernik? Po njegovim riječima nikakav vjernik i nijedne vjere!

Čovjek vjernik mora biti odraz čovjekoljublja, milosrđa i života! Čovjek vjernik nosi u sebi tri dimenzije:

  • odnos prema svijetu, koji ostvaruje znanjem i tehnologijom,
  • odnos prema čovjeku i društvu, koji ostvaruje po ljubavi i pravdi,
  • odnos prema Bogu, koji ostvaruje religioznošću, obredima i molitvama.

 

Pobrkao je Ivan Jakovčić u svom nepoznavanju vjere i religija, pojmove. Bog je jedan, a putevi kojima čovjek dolazi do Boga različiti su, uvjetovani kulturom, povijesnim razvojem i civilizacijom. Zato i postoji mnoštvo religija u svijetu, ali u svakoj je osnova poštivanje ljudskog života!

"Ljudski život je svet i samo je Bog Gospodar života od njegova početka, do kraja. Nitko ni u kakvim okolnostima ne može si prisvojiti pravo na uništenje nedužnog ljudskog života i zato u kršćanskoj vjeri  peta Božja zapovijed glasi NE UBIJ. Čovjek je dužan braniti svoj i pravo na svaki ljudski život." - tumače kršćanske vjere.

Kako onda čovjek vjernik može pravo na slobodu podrediti pravu na život? Ljudski život mora biti cijenjen i zaštićen od njegova nastanka, i od toga časa moraju mu biti priznata sva ljudska prava među kojima je i osnovno ljudsko pravo na život.

Očito je da u svom nepoznavanju vjere i religija , te ljudskih prava, Ivan Jakovčić upada u kontradikciju i sam sebe pobija i  sam sebe negira!

  • Bori se za ljudska prava jednih, a poništava ljudska prava drugih!
  • U svojoj nazovi liberalnosti negira i poništava osnovne postulate demokracije i pluralizma!
  • Optužuje " ultrakonzervativce " za isto ono što i on sam čini kao " liberal"
  • U svom "žaru " borbe za slobodu " mi koji smo za slobodu",  traži da se drugima oduzima i uskraćuje  sloboda " radikalnijim potezima"

NIMALO VJERODOSTOJNO, NIMALO ČOVJEČNO I NIMALO VJERNIČKI IVAN JAKOVČIĆ.

I TAKAV NEVJERODOSTAOJAN ČOVJEK JE HRVATSKI ZASTUPNIK U EUROPARLAMENTU!

 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM/Dusko Marusic/PIXSELL

 

 Autor: Liljana Benčik

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 325 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com