Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Liljana Benčik

Biskupska konferencija reagirala je na neprimjerene istupe visokih vjerskih dužnosnika SPC-a, hoće li i hrvatski političari?
Hrvati su ispaštali na Bleiburgu, 'križnom putu', punim jamama i rudnicima, a ispaštaju i dan danas!
 
Križni put
 

 

PRESS: Komentar

 

 

 

Nijemci, Talijani i Japanci vole svoju državu, iako im države imaju kontinuitet iz fašističkih vremena.

 

U nedjelju 10. veljače u Italiji se obilježava Dan sjećanja na žrtve fojbi-jama i na egzodus jednog dijela stanovništva iz Istre i Primorja koji su napustili svoje domove i emigrirali u Italiju, pa dalje u Ameriku i Australiju.

...

U samom tekstu objasnila sam povijesne činjenice,  uzroke i posljedice, međutim skrenula bih pozornost, na ono što ja smatram važno napomenuti u ovom povijesnom trenutku što je nepravedno prema hrvatskoj državi, a na što hrvatske vlasti ne reagiraju.

Uz neprestane optužbe za tzv. fašizaciju Hrvatske, naročito one koje dolaze iznutra, iz same Hrvatske, od strane IDS-a, njihova predsjednika Borisa Miletića, odnosno njihove antihrvatske Amsterdamske koalicije, koja gle čuda ne nosi ni hrvatsko ime, SDSS-a i njihova predsjednika Milorada Pupovca, kojemu ne smeta rehabilitacija četništva u Srbiji i nepriznavanje Republike Hrvatske od srpske nacionalne manjine, ali zato tužaka  Hrvatsku i blati je po svijetu, nisu ni čudne reakcije iz Italije na Dan sjećanja!

Boris Miletić, IDS-ov gradonačelnik Pule, neprestano govori o "galopirajućoj fašizaciji" Hrvatske, a zaboravlja da oko 7500 Istrana prima talijanske mirovine zahvaljujući Mussoliniju, boreći se na strani talijanskog fašizma, zato što su kao vojni obveznici morali služiti vonji rok u talijanskoj vojsci,pošto je Istra Rapallskim ugovorom iz 1920 godine bila pod vlašću Italije sve do njene kapitulacije 8,rujna 1943. godine.

Podsjetila bih Borisa Miletića i na usku suradnju IDS-a sa talijanskom fašističkom strankom Lega Nord, Sjeverna Liga , kada je njihov tadašnji predsjednik posjetio Pulu na onaj  i simptomatični datum - 21. rujna 2010. godine, datum kada je,  21. rujna 1920. godine Pulu posjetio fašistički zločinac - Benito Mussolini!

Skrenula bih pozornost na još jedan događaj, a to je marširanje nekoliko tisuća neofašista po ulicama Trsta, 3 studenog 2018.godine,u povodu obilježavanja 100-te obljetnice završetka 1.svjetskog rata i Italije među pobjednicima, kojom prigodom su u prvim redovima  na čelu kolone nosili D'Annunzijevu zastavu Rijeke s jednoglavim orlom, zastavu Dalmacije s tri venecijanska lava i zastavu Istre.

Uz napomenu da u svom marširanju uživaju neskrivenu potporu talijanskog ministra unutarnjih poslova i desnog populista Mattea Salvinija, a i on njihovu.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Da se takav ili sličan događaj zbio u Hrvatskoj, što bi tek rekli ovi navedeni prozivatelji Hrvatske???

Dodala bih u toj hajci za fašizaciju Hrvatske, odnosno ustašizaciju, da Nijemci vole svoju državu, da eto i Talijani vole svoju državu, da i Japanci vole svoju državu, iako im države imaju kontinuitet iz fašističkih vremena. Rekao bi netko, oni su ispaštali zbog toga, točno, a zar Hrvati nisu ispaštali na Bleiburgu, križnom putu, punim jamama i rudnicima, a ispaštaju i dan danas iako sadašnja država Hrvatska nema kontinuitet NDH i nije njen slijednik, jer je NDH nestala, završetkom 2.svjetskog rata.
Uostalom i Srbija je imala fašističku tvorevinu Nedićevu Srbiju, sada rehabilitira četništvo, četničke vojvode postaju svećenici i sveci SPC, pa je nitko ne optužuje za fašizaciju.
Samo Hrvatsku ???

Ipak je napokon Biskupska konferencija reagirala na neprimjerene istupe visokih vjerskih dužnosnika SPC-a! Zar nitko od hrvatskih političara nema snage i hrabrosti svima njima" skresati u brk" očitu istinu, kao što su biskupi SPC-u?

Hrvatski Biskupi su se konačno očitovali, hoće li i  hrvatski političari?

Pogledajte video snimke marša neofašista  u Trstu pa prosudite sami!

Nitko njima nije davao packe, nitko, ni EU, ni susjedne države. Nešto malo se bunila Slovenija, a ustvari najviše su se pobunili sami građani Trsta, koji su se okupili i bilo ih je dvostruko  više nego neofašista. Policija je uvela policijski sat da bi spriječila sukobe!

A Hrvatsku se optužuje za fašizaciju???

https://youtu.be/_P6DpN7DhhU

https://youtu.be/MYYkKVV0I_4

https://youtu.be/Q_Y-ejoheek

 

 

 

komentar

Foto: 1. DPCM/Glas koncila

 

 

 

 Autor: Liljana Benčik

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 272 gostiju i nema članova online

A- A A+
U kriznom je vremenu najvažnije imati:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com