Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS
KOMENTAR
Odlučnost, hrabrost - to je recept !
Bože, molimo te, vrati nam našeg Franju, jer ovi nisu naši!
 
 

Političar

 

 

Da, istina je, ovi trenutni političari, oni prije njih i oni još prije njih nisu sigurno „naši“, jer ovako se ne zastupaju hrvatski državotvorni interesi. Ovako se ne štite prava hrvatskih branitelja.

 

Pogotovo gospodin, trenutno „vanjski“, sa onim svojim ponavljanjima kao mantru: Srbija mora ovo, Srbija mora ono, Srbija mora ovo, Srbija mora ono... I mantra li ga mantra na svim tv kanalima, onako simpatično sa slušalicom u uhu kao da čuje pitanja novinara. 

 ...

Naravno i sa lica mjesta događanja, ispred Sabora da narod vidi kako je gospodin „vanjski“ na svom radnom mjestu. Uporan da uvjeri narod i branitelje kako je odradio kvalitetne pregovore sa Srbijom na temu otvaranja poglavlja 23 i 24 pristupnog sporazuma sa EU. 

Uvjerio narod i branitelje sigurno nije, jer taj isti narod i branitelji znaju s kim je pregovarao. Sa onima koje je narod gledao na televiziji devedesetih kako po ulicama Beograda ružama posipaju tenkove koji idu u Hrvatsku riješiti „srpsko pitanje“. Isti taj narod je devedesetih gledao i tzv. JNA kako i ona po Hrvatskoj napreduje u korist „srpskog pitanja“ i uopće ne brani narod već se stavila u službu jednog naroda, srpskog. Komentirao narod ispred tv ekrana „...morala bi vojska biti tampon zona“, „...morala bi vojska štititi granice republika“, „...morala bi vojska spriječiti četnike u ubijanju i klanju nedužnog naroda“. I tako danima s nevjericom gledajući što se događa narod je ponavljao “...morali bi...“.

Vidio narod da sa „morali bi“ nema svrhe. Uzeo narod i branitelji puške u ruke i krenuli po jedinom receptu kojim možeš pregovarati sa tom svitom nerazumnih, koljački nastrojenih, idejom Velike Srbije zadojenih ološa. Hrabri hrvatski branitelji obranili svoju Domovinu i pokazali kako se to radi. Gospodine „vanjski“ sjetite se tih dana, dana ponosa, dana velikih pobjeda, dana kako se pregovara sa koljačima. Sjetite  se recepta, jedinog mogućeg za takvu svitu. Odlučnost, hrabrost - to je recept, nikako ponašati se kao podanik, kao pudlica, kao briselski poslušnik.

 

Bože vrati nam našeg Franju

 

Da, onako skromno ću se prisjetiti kako ste se Vi gospodine „vanjski“ pa i oni prije Vas, pa i oni prije njih  u to vrijeme školovali po Parizu, Londonu, i rat gledali preko televizija koje su rat u Hrvatskoj prenosile „objektivnije“ prema Srbiji i četnicima nego Hrvatskoj. Naravno čast iznimkama, kako tv kućama tako i našim ponosnim prijateljima francuzima koji su tamo shvatili kako se rješava „morali bi“ i priključili se obrani Hrvatske.

Dakle trenutni političari, Vi gospodine trenutno „vanjski“ i oni budući,  branitelji su vam dali državu oslobođenu od „morali bi“, dali vam državu spremnu za prosperitet i razvoj rame uz rame sa razvijenim europskim državama. Predali vam državu u ruke da s njom upravljate u duhu dobrog gospodara. Da štitite prava svih Hrvata i Hrvatica, da štitite prava branitelja, da štitite teritorijalni integritet Hrvatske krvlju ratnika obranjen.

No, evidentno je da sve što ste do sada radili, uradili i kako ste radili nije  u duhu dobrog gospodara, pogotovo nije u interesu zaštite prava hrvatskih branitelja.

Što danas branitelji proživljavaju!? Neizvjesnost, nelagodu, potencijalni strah, razočarenje i još stotinu pitanja tipa zašto, zbog čega, zar je to stvarnost?!

Da, bez obzira na sva poštivanja ratnih konvencija kojih su se hrvatski branitelji držali tijekom Domovinskog rata, niti jedan ne može ostati ravnodušan na licitiranja srpskog pravosuđa spiskovima i otvorenim procesima protiv istih. Tko je na tom spisku, tko je u tom procesu, gdje me mogu uhititi, sve su to pitanja.

Dragi naši političari, mi živi branitelji možemo vam oprostiti vašu poslušnost, vaše podaničko ulizivanje briselskim službenicima, jer nas vjera uči tome, no kako je netko davno rekao a ja ću ponoviti, grobovi ratnika nikada vam oprostiti neće.

Znate, jednom kada siđete sa političke pozornice gospodo političari i vratite se među narod, siguran sam, u tišini svoja četiri zida i vi ćete shvatiti ove poruke. No tada će biti kasno jer tko zna koliko će do tada branitelja biti u srpskim kazamatima. Zar za branitelje spremate novi Bleiburg, pitam vas?!

Rekao je jedan gospodin koji cijeni vojnika:

„Odnosi se prema svojim vojnicima kao prema svojoj djeci i oni će te slijediti u najdublje doline; gledaj na njih kao na svoje voljene sinove i oni će stajati pored tebe čak i pred očima smrti“.

 

O dragi Bože vrati nam našeg Franju ...... jer ovi ..... ovi definitivno nisu naši!!!

Franjo Tuđman

 

Komentar

 

 Foto: UCM

 

 

Autor: Dida

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 257 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr