Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS

Piše: Liljana Benčik

Reakcija na čestitku Predsjednice povodom Dana državnosti
Benčik: Iako su bili Hrvati, hrvatski antifašisti su se borili za Jugoslaviju, ne za Hrvatsku

 
Liljana Benčik
 

 

PRESS: Komentar

 

 

 

Gđo Predsjednice, moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom branitelja nad agresorom Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, neovisne, suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!

 

Čestitka Predsjednice povodom Dana državnosti:

Čestitka za Dan državnosti

 

Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku.

...

Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku.

Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i  snagom vlasti agresivno namećete  izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, Titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju ”Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”

Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a, jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije( (to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o "velikoj Srbiji".

"Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističku( četničku) , nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.

Gđo Predsjednice, moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, neovisne, suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!

Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izžviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991.godine, kao i vas u Pazinu  na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam.

Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana, Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22.ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolo, pisao pismo sinu Miroslavu ( sva tri sina su mu svećenici Miroslav preminuo 2004,  Vjekoslav preminuo 2015 i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili. ubili i bacili u nepoznatu fojbu.

Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.

Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih, pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM/Arhiva (MORH)

 

 Autor: Liljana Benčik

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 329 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com