Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
DUHOVNOST

Čovjek Božji - svećenik Božji

Križni put bl. Miroslava Bulešića (1. postaja)
 
Miroslav Bulešić
 

 

DUHOVNI  KUTAK

 

 

 

Istarski hrvatski svećenici prolazili su križni put skupa sa hrvatskim narodom za vrijeme vladavine Italije „u ime rase“ (nacije), i u vrijeme komunističke Jugoslavije „u ime klase“ (ideologije).

 

Komunistička propaganda protiv Crkve, protiv svećenika, a u Baderni protiv vlč. Bulešića , postaje sve snažnija. Propagandom žele narod odvojiti od Crkve , ali ne uspijevaju, pa se služe svim metodama od zastrašivanja do likvidacija.

...

Istarski narod našao se na udaru triju ideologija: fašizma, nacizma i komunizma. Teško je razumjeti i prihvatiti ovakav stav komunističke ideologije prema onima koji su u Istri sačuvali hrvatski identitet, koji je dobio svoj zamah na crkvenoj i društvenoj razini s biskupom Jurjem Dobrilom. Duhovni dnevnik str. 157

 

Isusa osuđuju na smrt

Klanjamo Ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
Jer si po svojem svetom Križu otkupio svijet.

Gledaj, nedužnog Isusa gdje stoji pred sucem! Slušaj, kako ga krivo optužuju i tuže, a on ni ne otvara svojih usta! Razdražen narod, koji ga je prije nekoliko dana slavio kao kralja, mahnito viče:Propni ga, propni! Osudiše ga. On drage volje prima osudu, samo da nas oslobodi od osude vječnoga prokletstva.

 

Neprijateljski napadi sve žešći

Jutros sam razmatrao riječi koje su zabilježene na grobu...."Vive moriturus" Živjeli umirući! Živi, ali tako da se uvijek dosjetiš da će te nestati. Ali kako se lako zaboravi na istinu!... Neprijatelji navaljuju na me :" Hvala Tebi, Bože! Ja se hoću držati Tebe i Tvojih zapovjedi .Činit ću svoju dužnost. Pomozi mi! Ravnaj Ti sa mnom. Majko moja budi mi na pomoći! Bog ne mjeri naše savršenstvo po mnogim stvarima, koje činimo za njega, nego po načinu, kojim ih obavljamo.

Bogu na slavu neka bude moj život i na spasenje mojih župljana . Bože , obrati srca i pameti župljana mojih, da oni Tebe spoznaju, slušaju i ljube.

Od prije Božića protivnici su se digli protiv mene , smatrajući moje djelovanje u apostolatu kao neku politiku. A ja samo činim svoju dužnost: učio sam djecu kršćanski nauk, sve sam pozivao na kršćanski život, na svetu misu , na svete sakramente. Ja sam učinio koliko sa, mogao iz ljubavi za ovaj jadni narod. Moj Bože, opet Ti prikazujem svoj život! Neka bude volja tvoja!

 

Dušom njenom razboljenom,
rastuženom, ražaljenom,
prolazio mač je ljut.

Rane drage Majko sveta,

Spasa za me razapeta,

Tisni usred srca mog.

 

 

 

Molitva bl.Miroslava Bulešića

Bože, Oče naš nabeski,

Ti si u svećeniku Miroslavu Bulešiću

dao svom narodu revnoga pastira

i neustrašivog mučenika

Po njegovu zagovoru učvrsti u nama vjeru

i ustrajnu strpljivost u teškoćama života

te daj da se spremno zalažemo

za rast i jedinstvo Crkve,

Po Kristu Gospodinu našemu. Amen

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Foto: DPCM/wikipedia.org

Autor: Liljana Benčik
 

 

 
 
 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 360 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li članstvo Ukrajine u NATO-u?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com