Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

"Srećem svoje zaposlenike po gradu kako šetaju a neki od njih su sebi sami pisali bolovanje"

 
Korona u BiH
 

 

Novosti iz svijeta

 

Stotine liječnika i drugih medicinskih radnika u BiH na bolovanju su na vrhuncu epidemije covida-19 od kojeg je do ponedjeljka oboljelo više od tisuću i umrlo 39 ljudi.

 

Koronavirusom je inficirano 1018 ljudi, sa žarištima u Banjoj Luci (257), Čitluku (81), Mostaru (55) i Širokom Brijegu (48). U Sarajevu je infekcija potvrđena kod 35 ljudi.

...

No zabrinjava podatak da je u glavnom gradu u jeku epidemije na bolovanju čak 700 liječnika i drugog medicinskog osoblja. Sumnja se kako su brojni među njima tako željeli izbjeći rizik od zaraze na radnom mjestu.

Ravnateljica kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović upozorava da se radi o vrlo ozbiljnom problemu koji prijeti pogibeljnom urušavanju zdravstvenoga sustava.

"Oduvijek imamo problem s lažnim bolovanjima i tvrdim kako i u ovim teškim trenutcima dvije trećine medicinskih radnika neopravdano izbiva s posla", rekla je Izetbegović listu Dnevni avaz.

"Srećem svoje zaposlenike po gradu kako šetaju a neki od njih su sebi sami pisali bolovanje. Pratimo tu anomaliju, koja se na vrhuncu teške i neizvjesne borbe protiv opakoga zla kosi sa Hipokratovom zakletvom i došli smo do pouzdane spoznaje kako se uglavnom radi o istim osobama", dodala je.

Ravnatelj Doma zdravlja Muhamed Ahmić najavljuje sankcije za neopravdana bolovanja. "Naložio sam liječnicima da se pooštre kriteriji za odobravanje bolovanja i nekritičko otvaranje bit će kažnjeno", istaknuo je Ahmić.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 419 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com