Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Unatoč protjerivanju ruskih diplomata iz niza zemalja

 
Rusija želi održati diplomatske odnose sa Zapadom unatoč protjerivanju diplomata
 

 

Novosti iz svijeta

 

Rusija želi održati diplomatske odnose sa zapadnim zemljama unatoč protjerivanju ruskih diplomata iz niza zemalja, rekao je u srijedu Aleksandar Gruško, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova.

 

Nekoliko europskih zemalja, među njima Francuska, Belgija, Nizozemska i Italija, protjeralo je velik broj ruskih diplomata. 

...

Grčka će zatražiti 12 ruskih diplomata da napuste zemlju zbog rata u Ukrajini i proglasiti ih nepoželjnim osobama, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova u srijedu. 

Ti se potezi podudaraju s bijesom diljem Europe zbog izvješća o otkrivenim masovnim grobnicama i ubijenim civilima u ukrajinskoj Buči nakon povlačenja ruskih snaga iz tog grada. 

Gruško je rekao za Interfax da Rusija, koja je najavila da će odgovoriti na protjerivanja, razmatra odluke europskih zemalja. 

"Unatoč tome, naša pozicija ostaje apsolutno ista: zalažemo se da diplomatski kanali ostanu otvoreni", rekao je.

Gruško je rekao da europske zemlje koje ometaju rad ruskih diplomata štete njihovim vlastitim interesima i upozorio je protiv bilo kakve potencijalne akcije protiv ruske enklave Kalinjingrad, koja se nalazi između Poljske i Litve na obali Baltika.

"Stvarno se nadam da zdrav razum u Europi neće dopustiti da se započnu bilo kakve igre oko Kalinjingrada", rekao je, a njegovu izjavu prenosi TASS.

"Mislim da mnogi razumiju da bi ovo bilo igranje s vatrom."

Gruško je rekao da Rusija nije "imala kontakt s NATO-om". "Nema se o čemu razgovarati s NATO-om", rekao je, izvijestio je TASS. 

Rusija je poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu 24. veljače u "specijalnu vojnu operaciju" za demilitarizaciju i "denacifikaciju" svog južnog susjeda. 

Ukrajinske snage pružile su snažan otpor, a Zapad je nametnuo opsežne sankcije Rusiji kako bi je prisilio da povuče svoje snage iz Ukrajine. 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 566 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com