Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Komisija poziva građane, poduzeća, organizacije civilnog društva i sve zainteresirane da daju svoj doprinos javnoj raspravi koja će biti otvorena do 16. ožujka

 
Schengen
 

 

Novosti iz svijeta

 

 

Europska komisija je u utorak otvorila javnu raspravu o budućnosti šengenskog prostora u sklopu izrade strategije koju će objaviti do sredine ove godine.

 

Komisija poziva građane, poduzeća, organizacije civilnog društva i sve zainteresirane da daju svoj doprinos javnoj raspravi koja će biti otvorena do 16. ožujka. Rezultate javne rasprave Europska komisija će koristiti pri izradi strategije o budućnosti šengenskog prostora koju namjerava predstaviti do sredine ove godine.

...

"Želim vašu pomoć u jačanju naših sloboda, koje ne treba uzeti zdravo za gotovo. Upravo zato pokrećem javnu raspravu o budućnosti Schengena, budućnosti našeg zajedničkog prostora slobode, sigurnosti i pravde", napisala je na svom blogu povjerenica za unutarnje poslove i migracije Ylva Johansson.

Povjerenica Johansson navodi da su za puno funkcioniranje Schengena potrebne zajedničke europske politike na vanjskim granicama, u policijskoj suradnji, vizama, migracijama, azilu i zdravlju.

Jačanje šengenskog prostora jedan je od važnijih prioriteta EU-a u ovoj godini. 

"Slobodno kretanje preko unutarnjih granica svakodnevna je potreba milijuna Europljana, zbog posla, škole ili iz obiteljskih razloga. Unutarnje tržište EU ključna je konkurentska prednost europskih tvrtki. Schengen će također značiti  spas Europe kada je u pitanju ekonomski oporavak od pandemije", ističe povjernica Johansson.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 459 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li članstvo Ukrajine u NATO-u?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com