Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Kišni Badnjak i Božić donose i stanovnicima i vatrogascima barem privremeno olakšanje

 
Australija
 

 

Novosti iz svijeta

 

Australci su i Badnjak dočekali boreći se s najtežim požarima u povijesti zemlje. Ipak, pomoć su napokon - dobili s neba.

Stanovnicima Sydneya na Badnjak je stigao dar koji su dugo čekali. Napokon je pala kiša.

...

No na području Novog Južnog Walesa još je 70 aktivnih požara. Vatrogasca Andrewa Haina to je još jedan dan koji ne provodi s obitelji. Svjestan je da mnogi životi ovise upravo o njemu i tisućama dobrovoljnih vatrogasaca koji gase požare diljem zemlje.

- Najveća nagrada koju možemo dobiti je hvala. Najdragocjenije što sam dobio tijekom ovih požara čestitka je jednog 10-godišnjaka na kojoj samo piše hvala. Mi to radimo zato što želimo, kaže Andrew Hain, zamjenik zapovjednika dobrovoljne vatrogasne brigade.

Prošli su tjedan poginula dvojica njegovih kolega. Dogovor je ako se slučajno ne stigne javiti supruzi i djeci u Sydneyu, to znači da je sve u redu.

- Uglavnom nastojim ne misliti na to kad ga nema, a i previše posla imam s djecom. Kad me pitaju bojim li se i je li mi teško, kažem da ne mislim na to. Jer ako počnem misliti, onda je to najgori scenarij, objašnjava Kate Hain, supruga vatrogasca Andrewa Haina.

O najgorem scenariju ne žele razmišljati ni mještani koji provode blagdane na temperaturi od 41 Celzijev stupanj. Momci u žutom jedina su im nada.

- Pitaju nas jesmo li spremni za bijeg, trebamo li pomoć. Zapravo nam je drago i ako samo razgovaraju s nama, ističe Shannon Czerny, stanovnik Wollondilly Shirea.

U Baxtonu, gradiću s 2000 tisuće stanovnika, svojim su vatrogascima donijeli božićne darove.

Da bi gasili požare, napustili su radna mjesta. Zato su oporbeni laburisti pritisnuli vladu da im dodijeli naknade. Obilazeći unesrećene u Adelaide Hillsu, premijer Morrison obećao je dobrovoljnim vatrogascima iz javnog sektora 20 dana plaćenog dopusta.

Kišni Badnjak i Božić donose i stanovnicima i vatrogascima barem privremeno olakšanje. No prognoze kažu da će potkraj tjedna opet sve biti po starom.

 

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 353 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com