Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Vojska Srbije će otvoriti još nekoliko prihvatnih kampova

 
Vojska Srbije
 

 

Novosti iz svijeta

 

U Moroviću kod Šida, u blizini granice s Hrvatskom, u četvrtak je otvoren kamp za državljane Srbije koji se vraćaju iz inozemstva, a nemaju prijavljeno boravište u zemlji, te za ostale putnike za koje liječnici na granicama ocijene da mogu biti zdravstveni rizik.

Vijest o podizanju šatorske karantene priopćilo je srbijansko ministarstvo obrane. Slijedeći upute liječnika, ministarstvo obrane i ministarstvo unutarnjih poslova te nadležne sanitarne službe određivat će tko može ulaziti u kamp.

...

Naselje šatorskog tipa u Moroviću, nekoliko kilometara od graničnog prijelaza Bajakovo-Batrovci, može primiti do 500 osoba, kojima će Vojska Srbije osigurati zdravstvenu njegu, smještaj i ishranu.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin pozvao je građane da se "pridržavaju uputa, slušaju nadležne organe i tako zaštite i sebe, ali i sve druge građane".

- Vojska Srbije je uspostavila prihvatni kamp za sve one koji ili nemaju prijavljeno boravište na teritoriji Republike Srbije, a naši su državljani, ili sve one za koje naši liječnici na granicama ocijene da mogu da postati zdravstveni rizik, objasnio je Vulin.

On je rekao da će svi takvi biti smještani u prihvatni kamp u Moroviću, gdje moraju proći kroz odgovarajuće razdoblje izolacije i intenzivnog medicinskog praćenja, gdje će biti zaštićeno njihovo zdravlje ali i spriječeno da prenesu zarazu.

- Svi koji smatraju da trebaju doći u Republiku Srbiju, moraju isto tako prihvatiti zakone i pravila koja vrijede u  Srbiji i za vrijeme izvanrednog stanja i poslije njega, naglasio je Vulin.

Vojska Srbije će, kako je rekao, prateći potrebe uzrokovane epidemiološkom situacijom, otvoriti još nekoliko prihvatnih kampova za karantenu i za one koji dolaze iz zemalja koje su pogođene koronavirusom.

- Tako ćemo omogućiti svima da imaju zdravstvenu zaštitu, ali da ni na koji način ne ugroze zdravlje svih ostalih građana Srbije, poručio je ministar Vulin.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 212 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com