Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

"Cilj nam je prosperitet globalne Hrvatske, u dva - tri tjedna želimo prikupiti 200.000 dolara"

 
Američki Hrvati
 

 

Novosti iz svijeta

 

Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) pokrenula je preko platforme GoFundMe kampanju prikupljanja novaca za potresom oštećene bolnice u Zagrebu.

Cijeli iznos prikupljene donacije bit će uplaćen Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj, KBC-u Rebro i drugim bolnicama.

...

- Naš je cilj u sljedećih dva, tri tjedna dostići 200.000 dolara, jer znamo da su sredstva potrebna sada kako za obnovu nakon potresa, tako i za pružanje podrške bolnicama koje se bore protiv koronavirusa. Pokušat ćemo pomoći koliko možemo, kazala je za Hini članica Izvršnog odbora ACAP-a Maria Sentić.

Akciju su pokrenuli Miryana Joksovic, članica ACAP-ova ogranka u Silikonskoj dolini i Ivan Milkovic, direktor Sales Peritias grupe u Zagrebu. Odmah se uključio i Izvršni odbor ACAP-a kako bi angažirao sve članove, a sve se koordinirana sa zagrebačkim ogrankom kojeg vodi australski odvjetnik hrvatskog podrijetla Don Markušić, koji je ujedno i dopredsjednik Transparency Internationala Hrvatska.

- U kontaktu smo sa zagrebačkim bolnicama i Ministarstvom zdravstva. Iako je početak ove inicijative započeo kao fokus na Petrovu i Rebro, mi smo spremni pomoći i drugim bolnicama. To će ovisiti i o količini sredstava koju ćemo prikupiti i gdje potrebe najbolje odgovaraju našim programskim ciljevima, dodala je Sentić.

Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka okuplja poslovne menadžere, akademike, pravnike, liječnike, studente, te voditelje hrvatskih poslovnih zajednica.

- Mi smo organizirani kroz 15 lokalnih ogranaka, te brojimo preko 1000 članova. Naša misija je poticanje suradnje među članovima te promidžba napretka glede pitanja od značaja za hrvatske zajednice u SAD. Cilj nam je prosperitet globalne Hrvatske. Rad udruge se financira članarinama i mi smo svi volonteri, istaknula je Sentić.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 164 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com