Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Vučić: Samo je važno da rade (Hrvati) nešto protiv nas

 
Beograd
 

 

Novosti iz svijeta

 

Nakon sinoćnjih žestokih prosvjeda u Beogradu, tijekom kojih su mnogi policajci, ali i prosvjednici, ozlijeđeni, u glavnom gradu Srbije uskoro počinje novi prosvjed, usmjeren na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.


Počeo je prosvjed ispred Filozofskog fakulteta. Treba primijetiti da se među građanima nalaze predsjednici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović te drugi.

...

Policija je okružila sve glavne institucije u centru grada, potpuno su snage opremljene za suzbijanje prosvjeda.

Prema centru Beograda krenuo je velik broj policijskih snaga s namjerom da spriječe nerede slične onima sinoć.

Podsjetimo, sve je eskaliralo nakon Vučićeve presice u utorak, kada je najavio da će u Beogradu, "a možda i u drugim dijelovima Srbije" biti uveden policijki sat od poetka do ponedjeljka.

Sve je pravdao velikim povećanjem novooboljelih od koronavirusa.

Vučić se danas u 15 sati obratio javnosti te je pritom optužio mnoge zbog nasilnih prosvjeda. Poručio je da je prosvjed protuzakonit i neprijavljen policiji.

Također, branio je svoju poziciju vezano uz pregovore oko statusa Kosova u Parizu i Bruxellesu, a dotaknuo se i Hrvatske.

Odgovarajući na jedno od pitanja novinara u vezi s reakcijom bivše hrvatske premijerke Jadranke Kosor, koja je rekla da bi Andrej Plenković trebao pokrenuti postupak izbacivanja stranke Aleksandra Vučića iz EPP-a, Vučić je kazao "da su u svim državama Europe policije oštrije reagirale".

- Ovdje je policija šutjela i čekala. Zanimljivo mi je kako se pronađu da podrže najgore, koji se ne libe da kažu da su Hitlerovi simpatizeri, a takvih je bilo u Beogradu i jučer. Podsjetit ću na Davora Ivu Stiera koji je napisao da je Srbija s Vučičem problem za nas. Samo je važno da rade nešto protiv nas. Mene zanima što mi možemo napraviti za našu zemlju, a gadosti koje sam pročitao u hrvatskim medijima samo govore o koordinaciji svega prema našoj zemlji, kazao je.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/HRT

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 267 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com