Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Hrvatsku će predstavljati predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović
Na sutrašnjoj inauguraciji Vučića više od 40 premijera i predsjednika
 

Inauguracija Vučića

 

Novosti iz svijeta

 

Nakon što je objavljeno da Aleksandar Vučić nema sigurnu većinu za potvrdu nove premijerke Ivane Brnabić, pa je sjednica skupštine otkazana, a on najavio dodatne konzultacije, sugovornici reporteru HRT-a u Beogradu tvrde da je sve igrokaz za stranu javnost, koja je potrebna da bi se Vučić prikazao kao liberalni spasitelj europske perspektive Srbije, koja je Bruxellesu vrlo bitna.

 

Aleksandar Vučić i dalje će paliti i žariti političkom scenom u Srbiji bez obzira na to što je funkcija predsjednika države protokolarna. U tome se slažu i politički analitičari.

...

"Uz potporu koju ima u stranci i time što je njegova stranka apsolutno dominatna on će nastaviti da vodi politiku Vlade preko pozicije predsjednika preko tog utjcaja kojeg ima među poslanicima", smatra Boban Stojanović s Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Priča o otporima protiv nove premijerke je za mnoge samo politička predstava. Sama činjenica da je Anu Brnabić, iako nije članica njegove stranke, predložio za mandatarku govori o Vučićevoj moći, tvrdi novinarJakša Šćekić koji ne sumnja u parlamentarnu potvrdu nove srbijanske premijerke.

"Ja mislim da će sada biti neka vrsta trijumfa u kojem će Vučić voditi glavnu ulogu. Mandatarka će se uglavnom baviti ekonomijom i da Srbiju iz analognog doba prebaci u digitalno. Dačić će se baviti političkim sistemom, a Vučić će biti taj koji će ukazivati kojim putem da se ide", ističe.

Što se tiče politike prema susjedima, posebno prema Hrvatskoj, Šćekić tvrdi da je Vučić svjestan činjenice da stabilnost cijele regije ovisi o odnosima Zagreba i Beograda. Mnogo je kaže vrućih tema, poput Agrokora, statusa manjina u obje države, granice na Dunavu, koje se moraju rješavati.

"Što se tiče regije mislim da će tu stvari ostati nepromijenjene. Kad bude potrebno da se na neki način izazivaju umjetni sukobi to će raditi netko iz vlade, netko od ministara kao što su to radili određeni ministri, a onda će Vučić s pozicije predsjednika sve to smirivati i predstavljati se kao mirotvorac, kao netko tko se zaleže za mir u regiji", ističe Boban Stojanović.

A upravo će svi glavni politički lideri iz regije doći na Vučićevu inauguraciju.

Na sutrašnjoj inaugruciji očekuje se oko 5000 uzvanika. Dolazi više od 40 premijera i predsjednika.

 

Hrvatsku će predstavljati predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja će se sastati s Aleksandrom Vučićem.

 

 

 Foto: Izvor

Priredio: UCM

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 187 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com