Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

SAD-u je bilo potrebno 98 dana da dođe do prvih milijun slučajeva zaraze a samo 16 od tri do četiri milijuna

 
COVID-19
 

 

Novosti iz svijeta

 

Broj registriranih slučajeva zaraze novim koronavirusom u Sjedinjenim Državama u četvrtak je prešao četiri milijuna i ukazao na ubrzano širenje zaraze od prvog slučaja zabilježenog 21. siječnja, po podacima agencije Reuters.

 

SAD-u je bilo potrebno 98 dana da dođe do prvih milijun slučajeva zaraze a samo 16 od tri do četiri milijuna, po Reutersovim podacima. Broj novih slučajeva covida-19 prosječno raste za 2600 po satu što je najviša stopa u svijetu.

...

Kako se pandemija raširila po zemlji, iz epicentra u New Yorku na jug i zapad SAD-a, savezni, državni i lokalni dužnosnici spore se kako je suzbiti, uključujući i oko pitanja kako i kada ublažiti društvena i gospodarska ograničenja uvedena kako bi se obuzdalo širenje zaraze. 

Pitanje nošenja maski, uobičajena praksa u svijetu koju preporučuju i sami zdravstveni stručnjaci savezne vlade, izrazito se politiziralo te mu se posebice opiru neki republikanski guverneri teško pogođenih država.

Predsjednik Donald Trump, koji se uoči izbora suočava s padom popularnosti u anketama zbog upravljanja krizom, dugo se opirao nošenju maske ali je ovoga tjedna potaknuo Amerikance da ih nose. 

Gradonačelnik Miamija Francis Suarez u četvrtak je, istaknuvši poboljšanje u tom gradu, rekao da su stanje promijenila stroga epidemiološka gradska pravila.

"Napori koje smo poduzeli na poboljšanju stanja, uključujući i pravilo o maskama u javnosti, daju rezultate", rekao je televiziji CNN.  

Druga točka sporenja među strankama je pitanje treba li škole potpuno otvoriti u kolovozu bez obzira na zabrinutosti da bi to moglo dovesti do naglog širenja zaraze.

Trump je zaprijetio uskraćivanjem saveznog financiranja školama koje se neće otvoriti, ali je na konferenciji za medije u srijedu rekao da je konačna odluka na guvernerima saveznih država.   

Bijela kuća je rekla da će o tom pitanju još razgovarati u četvrtak popodne.

Florida je izvijestila o novih 173 smrtnih slučajeva, što je rekordno dnevno povećanje, po zdravstvenim vlastima te države. 

U srijedu se broj mrtvih od covida-19 u SAD-u drugi dan za redom povećao za više 1100, a rekordna dnevna povećanja smrtnih slučajeva zabilježili su Alabama, Kalifornija, Nevada i Teksas.

Dnevni broj smrtnih slučajeva još je uvijek znatno ispod razina iz travnja kada je od covida-19 prosječno umiralo oko 2000 ljudi dnevno.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 297 gostiju i nema članova online

A- A A+
Komunikacija Milanović - Plenković je za Vas:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com