Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Hrvati u Srbiji taoci su nagodbenjačkih politika
Žigmanov: Izborni uspjeh SDSS-a rezultat zajamčenih mandata kojih za Hrvate u Srbiji nema
 

 

Žigmanov

 

Novosti iz svijeta
 
 

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov je u srijedu ocijenio kako je uspjeh predstavnika srpske manjine na lokalnim izborima u Hrvatskoj rezultat postojanja zajamčenih mandata, na čemu Hrvati u Srbiji godinama bezuspješno inzistiraju.

 

Ovako što omogućuje institut zajamčenih mandata: Za tako što se zalažu i Hrvati u Vojvodini! Čekamo isto, napisao je na svojemu Twitter profilu komentirajući izjavu predsjednika Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca o dobrim rezultatima predstavnika srpske zajednice na lokalnim izborima u Hrvatskoj.

...

"Potvrdili smo većinu svojih dosadašnjih uspjeha i postigli smo neke nove, i to je samo dokaz političke vitalnosti srpske zajednice u okolnostima poprilično kompliciranih političkih odnosa i političke krize u Hrvatskoj", rekao je Pupovac za RTS.

Naveo je da srpska zajednica ima u 10 županija zamjenike župana, kojih SDSS ima samostalno u šest, a u dvije - u koaliciji s partnerima.

"Imamo 16 predsjednika općina i načelnika općina, imamo veliki broj zamjenika načelnika i zamjenika gradonačelnika i sasvim sigurno više od 200 zastupničkih mjesta u skupštinama županija, gradova i općina", rekao je Pupovac.

Žigmanov je to ocijenio kao očekivani izborni rezultat SDSS-a.

Ujedno ukazujemo da je respektabilni broj osvojenih dožupanskih, dogradonačelničkih, donačelničkih i vijećničkih mjesta posljedica instituta zajamčenih mandata za nacionalne manjine u Hrvatskoj, što u Srbiji, bez obzira što se na to obvezala, ne postoji! To je glavni politički zahtjev DSHV-a, a dok se on ne ispuni, Hrvati u Srbiji bit ce taoci nagodbenjačkih politika, nečasnih instrumentalizacija i neravnopravnosti s uračunavanjam vlastitih šteta!, rekao je za hrvatske medije u Vojvodini Žigmanov.

 
 Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 220 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com