Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HV

"Ovo je naš doprinos i kap dobrote za ljude u potrebi"

 
Dobrovoljno darivanje krvi
 

 

PRESS

 

 

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem uključili su se u ponedjeljak, 27. travnja 2020. u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

 

Naime, brojni pripadnici Hrvatske vojske u vojarnama diljem Hrvatske sudjelovali su u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi kako bi u ovim izvanrednim prilikama zbog pandemije koronavirusa i na ovaj način pružili pomoć potrebitima.

...

Zapovjednik 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Željko Ninić istaknuo je kako je ovo iznad svega human čin kojim Hrvatska vojska potvrđuje povezanost s hrvatskim narodom.

“Svaka doza prikupljene krvi je dragocjena i može značiti spašeni život te smo pozvani biti solidarni, a posebno u ovim vremenima kada svakodnevno svjedočimo humanim djelima. Ovo je naš doprinos i kap dobrote za ljude u potrebi”, poručio je brigadir Ninić.

 

Dobrovoljno darivanje krvi

 

Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. krila i Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”, akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

Akcija darivanja krvi organizira se duži niz godina, a aktivno je uključeno više od 150 stalnih darivatelja, koji se u prosjeku tri puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar.

Također, u suradnji sa Zavodima za transfuzijsku medicinu organizirana je ova posebna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u vojarnama u Zagrebu, Vinkovcima, Kninu, Petrinji i u Splitu.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 183 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com