Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
MORH

Rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2021.

 
MORH
 

 

PRESS

 

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u četvrtak, 4. ožujka 2021. godine Javni poziv zainteresiranim kandidatima – učenicima 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika – vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

 

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole mogu iskazati interes za navedeni studij, uz mogućnost dodjele stipendije tijekom srednjoškolskog obrazovanja, ako to žele.

...

Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati navedeni su u Javnom pozivu, a rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2021. godine.

Javni poziv zainteresiranim kandidatima – učenicima 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika – vojni pilot

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku na internetskoj stranici www.vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.
Kandidati/kinje trebaju priložiti:

  • popunjeni obrazac prijave
  • presliku osobne iskaznice, rodnog lista, uvjerenje o pohađanju 3. razreda srednje škole
  • uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci

Ministarstvo obrane pozvat će zainteresirane kandidate/kinje – učenike 3. razreda srednje škole na odabirni postupak.

U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske („Narodne novine“, br. 13/14, 134/15 i 138/15) i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2021.

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole koji će zadovoljiti kriterije odabirnog postupka odnosno kriterije selekcijskog letenja, moći će, po želji, s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Tijekom pohađanja 4. razreda srednje škole, sukladno natječaju koji će Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisati za akademsku godinu 2022./2023. za upis kandidata na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 god.) Aeronautika – vojni pilot Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, kandidati/kinje koji su, tijekom pohađanja 3. razreda srednje škole zadovoljili kriterije selekcijskog letenja, u redovnom postupku se prijavljuju na navedeni natječaj, zajedno s ostali kandidatima – učenicima 4. razreda srednje škole.Informacije u vezi s javnim pozivom nalaze se na internetskoj stranici www.vojnipilot.hr a dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 351 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com