Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 

PRESS

HV

"Ponosan sam na ukazanoj časti, posebna zahvala svim hrvatskim braniteljima, vojnikinjama i vojnicima"

General-pukovnik Šerić primljen Međunarodnu kuću slavnih u Washingtonu

 

General-pukovnik Šerić primljen Međunarodnu kuću slavnih u Washingtonu

 

PRESS

 

 

 

 

Na svečanosti koja je održana u utorak, 7. rujna 2021. na Nacionalnom sveučilištu obrane Sjedinjenih Američkih Država (National Defence University – NDU) u Washingtonu, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić primljen je u Međunarodnu kuću slavnih.

 

Ovo važno priznanje dodijeljeno mu je kao zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske, nakon što je 2017. godine diplomirao na ovoj prestižnoj međunarodnoj obrazovnoj ustanovi te stekao akademski naslov magistra u području strategijskog upravljanja nacionalnim resursima.

...

Nacionalno sveučilište obrane SAD (NDU) je visokoobrazovna ustanova koju je osnovalo Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država s primarnim ciljem izobrazbe visokih vojnih časnika i dužnosnika u području strategije, nacionalne sigurnosti, provedbe međunarodnih združenih operacija i razvoja strateških koncepata u brzo promjenjivom i sigurnosno zahtjevnom globalnom okružju.

U svojem obraćanju na svečanosti prijma u Međunarodnu kuću slavnih, general-pukovnik Šerić istaknuo je kako je iznimno ponosan na ukazanoj mu časti. Naglasio kako je ovo prestižno priznanje neprocjenjivo za njega osobno, no to nije jedino njegova zasluga već i zasluga svih pripadnica i pripadnika Hrvatske kopnene vojske i Oružanih snaga Republike Hrvatske. Istaknuo je kako je ponosan što je kao časnik Hrvatske vojske, s kojom je rastao i razvijao se tijekom Domovinskoga rata dobio priliku školovati se na tako prestižnoj, međunarodnoj visokoobrazovnoj ustanovi. Posebnu zahvalu uputio je svim hrvatskim braniteljima, svim vojnikinjama i vojnicima.

Svečanosti prijma generala-pukovnika Šerića u Međunarodnu kuću slavnih, uz predsjednika NDU-a, generala Michalea Plehna i međunarodnih vojnih i civilnih uzvanika, bili su veleposlanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama, Pjer Šimunović i vojni izaslanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama, brigadni general Tomislav Galić.

General-pukovnik Boris Šerić pohađao je NDU-u 2016./2017. godine te je zbog uspješne vojne karijere nakon završetka izobrazbe na NDU odabran za prijem u Međunarodnu kuću slavnih. Kriteriji odabira za prijem u Međunarodnu kuću slavnih temelje se na postignutim rezultatima nakon završetka izobrazbe, što uključuje i obnašanje najviših dužnosti u nacionalnim ili međunarodnim tijelima. Prateći razvoj karijere bivših polaznika NDU odlučuje tko će biti primljen u Međunarodnu kuću slavnih uzimajući u obzir njegov profesionalni razvoj i postignuća tijekom karijere.

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske general-pukovniku Borisu Šeriću na ovom prestižnom međunarodnom priznanju: „Poštovani generale, čestitam Vam na ovom zasluženom priznanju. Ovo je pokazatelj vaših izuzetnih vrijednosti kao generala Hrvatske vojske i kao čovjeka te još jedno priznanje Republici Hrvatskoj, Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci.

 

 
 

Foto: Izvor


Autor: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 310 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com