Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Vukovar

Penava se pribojava rezultata popisa stanovništva 

 
Ivan Penava
 

 

PRESS

 

 

Građani Vukovara u nedjelju slave Dan grada u uvjetima prilagođenim mjerama borbe protiv pandemije koronavirusa, a vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručio je kako je trenutno najznačajniji problem Vukovara zatvaranje povjesnih priča.

 

Gradske vlasti Vukovara sugrađane su jutros probudile zvukovima skladbe Johanna Straussa "Na lijepom plavom Dunavu" koja se tijekom dopodneva emitirala s mobilnog razglasa kroz sve vukovarske četvrti. U Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa dok su na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće.

...

U izjavi novinarima u povodu Dana grada gradonačelnik Ivan Penava ocjenio je kako je trenutno najznačajniji problem Vukovara zatvaranje povjesnih priča.

"Nažalost, u onome što nismo uspjeli i sa četrnaestom Vladom RH je zatvoriti ratne priče, donijeti pravdu u mnogobrojna domaćinstva u gradu Vukovaru kao i preseude s imenima i prezimenima krivaca zbog kojih je Vukovar sravnjen s zemljom", rekao je Ivan Penava.

 

Penava se pribojava rezultata popisa stanovništva 

Kazao je i kako se pribojava rezultata popisa stanovništva iduće godine.

"Ne mogu okretati glavu godinu uoči popisa stanovništa za koji se već sada zna da će imati poražavajuće brojke. Bio bih najsretniji da mogu reći da smo riješili prošlost Vukovara i donijeli mir u domove, ali nažalost nismo. Propustili smo to učiniti iz meni nerazumljivih i nejasnih razloga.

Također, ne mogu okretati glavu godinu dana uoči popisa stanovištva, poglavito u jednom Vukovaru u kojem se zna što je donio prošli popis stanovništva, kakve probleme i gotovo desetljeće jedne šizofrene, fanatične atmosfere koja je skuhana zahvaljujući političkim receptima i političkoj kuhinji", rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Osvrćući se na predstojeće parlamentarne izbore poručio je kako bi na na njima glasovao odmah za onoga tko bi donio povećanje broja stanovnika i učenika u školama u Slavoniji i Baranji.

 

Uskoro završetak radova na obnovi Vodotornja

Najavio je uskoro i završetak radova na obnovi i dogradnji Vodotornja, jednog od simbola obrane Vukovara u Domovinskom ratu.

"Bit ćete pozvani kroz jedno mjesec dana konačno da se javimo s vrha Vodotornja čije otvaranje očekujemo ove godine. Očekuje nas i provedba investicijskog plana grada Vukvara, teškog 180 milijuna kuna kroz EU fondove gdje očekujemo radove na Radničkom domu u Borovu naselju, a kojega pretvaramo u sjedište Veleučilišta Lavoslav Ružička", kazao je Penava.

Rekao je i kako ove godine sigurno kreću radovi i na Gradskom stadionu u Vukovaru. "U suradnji s Hrvatskim cestama nadamo se i izgradnji vukovarske obilaznice i sada smo prvi put došli u fazu da su Hrvatske ceste početkom godine raspisale natječaj ali kako je došlo do rezanja sredstava i to je došlo u pitanje", naveo je.

Zbog situacije s koronavirusom izostali  su brojni programi predviđeni za ovogodišnju proslavu Dana grada Vukovara koja će završiti u večernjim satima, opet taktovima skladne "Na lijepom plavom Dunavu" koji će se puštati s razglasa broda koji će ploviti Dunavom.

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 422 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com