Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS
Peticija

"Pridružite se reakcijama na skandaloznu izjavu Zorana Milanovića i osudi čudnog, neuravnoteženog, bahatog, prijezirnog i uvrjedljivog ponašanja Zorana Milanovića"

 
Peticija
 

 

PRESS

 

 

Nedavno izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović je 22. travnja 2020., nakon komemoracije u Jasenovcu za spomen-ploču pobijenim bojovnicima Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) koja je iz Jasenovca premještena nedaleko u Novsku, ustvrdio:

 

"To treba maknut, baciti negdje. To nema veze s Domovinskim ratom. Onaj tko misli da se u Domovinskom ratu pod ‘ZDS’ borio samo za Hrvatsku mora znati da se borio i za NDH te pod potpuno krivim geslom. Republika Hrvatske je priznata u siječnju 1992., tad je počela ta serija priznanja. Mi smo i u socijalizmu imali najveći broj državnih atributa. Nadam se da će neke stalno iritantno prisutne teme nakon pandemije splasnuti. I da ćemo ih na ljude koji ih budu potencirali gledati s podsmijehom, a ne s prijezirom”, dodao je.

...

Podsjećamo, Hrvatske obrambene snage (HOS) bile su među prvim organiziranim vojnim jedinicama koje su djelovale u Domovinskom ratu, te su uz Hrvatsko vijeće obrane (HVO), i Teritorijalnu obranu BiH (TO BiH), činile okosnicu otpora velikosrpskim snagama u Bosni i Hercegovini.

Pridružite se reakcijama na skandaloznu izjavu Zorana Milanovića i osudi čudnog, neuravnoteženog, bahatog, prijezirnog i uvrjedljivog ponašanja Zorana Milanovića.

Pridružujući se reakcijama moralnih vertikala Domovinskog rata i društveno aktivnih građana zahtijevamo od nadležnih institucija RH: Ustavnog suda, DORH-a i Sabora RH, da pokrenu postupak opoziva Zorana Milanovića sa funkcije Predsjednika RH zbog opetovanog teškog sramoćenja i blaćenja ugleda i časti funkcije Predsjednika RH, Domovinskog rata, branitelja i žrtava Domovinskog rata, kojima svjesno ili nesvjesno, nakon izbacivanja hrvatskih velikana s Pantovčaka i sada bacanjem braniteljske spomen-ploče, baca narod u prijeteće podjele na tragu izmišljotina o tzv. "metastazirajućem ustaštvu" i genocidnosti hrvatskog naroda u međunarodnom kontekstu, kojima se opasno ugrožavaju temelji Republike Hrvatske. 

 

Peticiju možete potpisati na ovoj poveznici:

https://citizengo.org/hr/pt/178874-trazimo-rekacije-na-izjavu-predsjednika-zorana-milanovica

 

Miroslav Papić, dipl.ing.stroj. i član HNES-a

Zorica Gregurić

 

Autor: Zorica Gregurić

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 381 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com