Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HV

Bili su bazirani u Kabulu, a zadaće su izvršavali u koalicijskim kampovima u glavnom afganistanskom gradu te u koalicijskim kampovima sjevernog i zapadnog dijela Afganistana

 
Pripadnici DCM tima vratili se iz Afganistana
 

 

PRESS

 

 

Pripadnici Razmjestivog komunikacijskog modula (Deployable Communication Module – DCM) nakon izvršene četveromjesečne rotacije u misiji Resolute Support, vratili su se iz Afganistana u večernjim satima 25. kolovoza 2020. strateškim zračnim prijevozom.

 

Tijekom sudjelovanja u misiji, pripadnici Razmjestivog komunikacijskog modula (RMK) pružali su komunikacijsko informatičku potporu postrojbama i zapovjedništvima NATO misije.

...

Bili su bazirani u Kabulu, a zadaće održavanja, provjere i popravaka dijelova komunikacijsko informatičkih sustava izvršavali su u koalicijskim kampovima u glavnom afganistanskom gradu te u koalicijskim kampovima sjevernog i zapadnog dijela Afganistana, zona odgovornosti NATO zapovjedništava Sjever (TAAC-N) i NATO zapovjedništava Zapad (TAAC-W) (TAAC – Training, Advise and Assist Command).

Zapovjednik tima, satnik Mihovil Kranjčec izrazio je zadovoljstvo uspješno izvršenim zadaćama u Afganistanu, istaknuviši kako su pripadnici ove godine djelovali u specifičnim uvjetima obzirom na uvedene mjere za borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Tim Razmjestivog komunikacijskog modula dio je Satnije Razmjestivog komunikacijskog modula koja se nalazi u organskom sastavu Zapovjedništva za kibernetički prostor i pod operativnim zapovijedanjem NATO-a.

Satnija je ustrojena 2014. godine, a ovogodišnje sudjelovanje u misiji Resolute Support joj je treće po redu.

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 464 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com