Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRM

U sklopu obilježavanja 29. obljetnice uručene su Odluke o promaknućima te nagrade i pohvale

 
Dan HRM-a
 

 

PRESS

 

 

 

Pripadnici Flote Hrvatske ratne mornarice obilježili su 29. obljetnicu svoje postrojbe u utorak i srijedu, 29. i 30. rujna 2020. godine, u vojarnama “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu i “116. brigade HV” u Pločama.

 

U ime zapovjednika HRM-a kontraadmirala Ive Raffanellija postrojenim pripadnicima Flote prigodno se obratio načelnik Stožera-zamjenik zapovjednika HRM-a komodor Damir Dojkić. Čestitajući im obljetnicu osnutka kmd Dojkić izrazio je zahvalnost svima na njihovom doprinosu u razvoju kako postrojbe, tako i cjelokupne Hrvatske ratne mornarice.

...

Uz podsjećanje na povijesne trenutke osnutka postrojbe, zapovjednik Flote HRM kapetan bojnog broda Darko Malečić u svom obraćanju osvrnuo se i na proteklo razdoblje. Izdvojio je angažman broda RTOP-42 “Dubrovnik” u NATO-ovoj operaciji „Sea Guardian“, obuku pripadnika Satnije MDP-a, sudjelovanje u akciji traganja u nesreći pada helikoptera te aktivnosti pri pružanju pomoći lokalnim i civilnim zajednicama.

Također, zapovjednik Flote posebno se zahvalio svima na uvijek velikom odazivu humanitarnim akcijama i apelima za pomoć najpotrebitijima.

 

 

Počast poginulim i umrlim pripadnicima postrojbe pripadnici Flote odana je u spomen sobi Zapovjedništva HRM-a te uz posljednja počivališta nekadašnjih zapovjednika komodora Franka Perkovića i komodora Ivice Tolića. U Zapovjedništvu Flote HRM-a održana je sveta misa.

U sklopu svečanog postrojavanja pripadnika uručene su Odluke o promaknućima te nagrade i pohvale, a pripadnicima Satnije mornaričko-desantnog pješaštva uručene su beretke, simbol pripadnosti postrojbi.

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 292 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com