Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS - UCMPRESS

UCM
Doček hodočasnika u organizaciji Udruge HVIDR-a "Dugo Selo"
Branitelji hodočasnici na putu od 900 km do Vatikana dočekani i u Dugom Selu

Branitelji hodočasnici

Skupina novogradiških branitelja koja je krenula na hodočašće  dugo 900 kilometra do Vatikana, u subotu u poslijepodnevnim je satima došla u Dugo Selo.

 

U organizaciji Udruge HVIDR-a "Dugo Selo" hodočasnici su dočekani kod "gradske vure". Događaju je prisustvovao i dogradonačelnik Pavo Jakovljević. Druženje uz domjenak nastavljen je u prostorijama Udruge HVIDR-a "Dugo Selo".

Obratio im se gospodin Jakovljević, te između ostalog rekao je da im se divi na poduhvatu i poželio im sretan put i puno zdravlja, jer je među hodočasnicima dosta invalida Domovinskog rata. Predsjednik Udruge HVIDR-a je u svom obraćanju braniteljima poželio da im Bog da snage da izdrže ovaj put. Zamolio ih je da se pomole i za naše dugoselske branitelje, kako poginule tako i žive.

Naglasio je da su sada kao Isus koji je proveo četrdeset dana u pustinji oni sada na putu u mislima i molitvi za sve hrvatske branitelje. Kako su sa ulaskom u Dugo Selo završili planiranu dionicu za subotu, nakon druženja otišli su na spavanje na Sljeme u prostorije Crvenog križa. Ujutro su prisustvovali misi u crkvi sv. Martin u Dugom Selu. Poslije doručka i jutarnje kave uz kratko druženje u prostorijama Udruge nastavili su svoj put. Puni dojmova, jer nisu očekivali da im se spremalo ovakvo lijepo druženje, napustili su Dugo Selo s obećanjem da po povratku staju u Dugom Selu i da će iz prve ruke ispričati svoje dojmove.

Na hodočašće su  krenuli  Arsen Granda (56), Ivan Jurasović  (50), Željko Radošić (52), Željko Bakunić (46), Vladimir Baglač Alf ( 57), Branko Iskra (42), Željko Brčić (65) i Nenad Marčina iz Zadra (koji im se priključuje u Zadru), te Alen Kocić Koc koji će snimati dokumentarni film.

Dnevno će pješačiti oko 35  kilometara. Svetom Ocu  na dar nose slavonsku škrinju u kojoj je  slavonska šlingana košulja ukrašena zlatovezom, slavonski šešir i tkanica.

Na rastanku je tajnik Udruge dragovoljaca Domovinskoga rata, koja je sve ovo i organizirala, rekao da im ni kiša koja je počela padati neće pokvariti hodnju, jer dan po dan, gazimo naprijed za sve naše obitelji, prijatelje, poginule, ranjene, za našu Hrvatsku.

 

Sretan vam put prijatelji i sretno nam se vratili!

 

PRESS - UCM

 

 Foto: UCM

 

 

Autor: Željko Galović

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 273 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com