Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Prosvjed A-HSP-a ispred SNV-a: Zaustavili smo ih '91, zaustavit ćemo ih i sada

Keleminec spalio primjerak "Novosti"

 

Keleminec spalio Novosti

 

PRESS

 

 

Dvadesetak simpatizera Autohtone - Hrvatske stranke prava prosvjedovalo je ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu, pod sloganom "Zaustavili smo vas 1991., zaustavit ćemo vas opet". Čelnik te stranke Dražen Keleminec pritom je spalio primjerak SNV-ovog tjednika "Novosti", rekavši da su pozivale na podmetanje požara u Hrvatskoj u jeku turističke sezone.

 

Došli smo ispred sjedišta SNV-a Milorada Pupovca suprotstaviti se njihovoj velikosrpskoj politici u Hrvatskoj, zaustavili smo ih 1991. zaustavit ćemo ih i sada, izjavio je Keleminec u zagrebačkoj Gajevoj ulici, okružen s 20-tak pristaša i isto toliko predstavnika medija. Prosvjed je nadzirala i snimala interventna policija s otprilike dvostruko više pripadnika.

...

Pristaše na skupu nosile su zastavu sa stranačkim grbom na kojoj je bio i natpis "za dom spremni". Keleminac je kazao između ostalog da se taj pozdrav ne smije  micati sa spomen ploča, poručujući da su uz njega mnogi branitelji dali živote za Republiku Hrvatsku. 

Prozvao je Pupovca i da dobiva milijune kuna iz hrvatskog državnog proračuna, a onda, kaže, ide u svijet i tvrdi da je Republika Hrvatska - genocidna, fašistička i ustaška država. Naveo je i da "Novosti" iz proračuna godišnje dobivaju 3,2 milijuna kuna.  

Premijeru Andreju Plenkoviću poručio da ne miče natpis "za dom spremni". 

 

Ako zabrani u demokratskoj državi domoljubni pozdrav kojim se kaže da si spreman braniti svoj dom i Domovinu, onda je Plenković uveo diktaturu, ukinuo demokratski sustav i učinio od Hrvatske totalitarnu državu, rekao je Keleminec.

 

 

PRESS - UCM

 

 Foto:  Marko Lukunic/PIXSELL

 

 

Priredio: UCM

Izvor: HRT

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 294 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com