Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

UCM
Stier: Ovo pokazuje kako Slovenija nije spremna na dijalog

Reakcije na otkazivanje dogovorenog sastanka od strane slovenskog premijera

 

UN

 

PRESS

 

 

Ništa od sastanka Andreja Plenkovića i Mire Cerara sljedećeg tjedna u Zagrebu. Nakon govora hrvatskog premijera u Ujedinjenim Narodima, u kojem je još jednom ponovio kako je za Hrvatsku arbitražna presuda o granici sa Slovenijom nevažeća, slovenski predsjednik Vlade smatra da dolazak u Banske dvore - više nema smisla, te je otkazao dogovoreni sastanak za iduću srijedu

 

"Kompromitiranje objektivnosti ili neovisnosti međunarodnih sudaca i sudova, kao što je bio slučaj u dokinutom arbitražnom procesu između Hrvatske i Slovenije, njihove odluke stavlja pravno izvan snage i Hrvatska nije imala drugi izbor nego da se povuče iz tog procesa. Smatramo da je ovaj primjer potkopavanja vladavine prava obeshrabrivanje država koje se žele obratiti trećoj strani", poručio je premijer Plenković u svom govoru u UN-u.

...

 

Slovenski premijer Miro Cerar premijer u telefonskom je razgovoru za slovensku radioteleviziju poručio - kako je govor hrvatskog premijera u UN-u, u kojem je službeno odbacio arbitražnu odluku - za Sloveniju neprihvatljiv.

 

"Ovo pokazuje kako Slovenija nije spremna na dijalog", izjavio je novinarima u Saboru Davor Ivo Stier. Dodao je da je Plenković pred UN-om iznio poznati hrvatski stav za kojega se zna da se neće promijeniti. "Odluka Hrvatskog sabora o izlasku iz arbtraže bila je jednoglasna i tu nema nikakvih iznenađenja. Ovakav Cerarov postupak moramo gledati u kontekstu predzborne kampanje u Sloveniji", smatra Stier koji je ponovio da dijalog nema alternative.

 

 

 

PRESS - UCM

 

 Foto: Izvor

 

 

Priredio: UCM

Izvor: HRT

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 146 gostiju i nema članova online

A- A A+
Komunikacija Milanović - Plenković je za Vas:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com