Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Hrvatski i litavski vojnici zajedno sudjeluju i u misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu i u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu

Ministar Krstičević s litavskim ministrom u Vilniusu

 

Krstičević

 

PRESS

 

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević susreo se u petak, 29. prosinca 2017. u jutarnjim satima u Vilniusu s ministrom obrane Republike Litve Raimundasom Karoblisom.

 

Na sastanku je potvrđena dobra bilateralna suradnja s mogućnošću unaprjeđenja pogotovo na području obrambene industrije, ROLE 2 sposobnosti, suradnje na području kibernetićke sigurnosti, pomorskih operacija i dr.

...

Ministar Krstičević istaknuo je: Drago mi je što ćemo unaprijediti bilateralnu obrambenu suradnju osobito što se tiče naših obrambenih industrija. Hrvatski vojnici su u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi u potpunosti opremljeni i naoružani hrvatskim proizvodima, a time i promotori hrvatskih proizvoda.
Sudjelovanje hrvatskih vojnika u misiji u Litvi je izraz savezništva i partnerstva Hrvatske s Litvom i baltičkim državama.

Također, ministar Krstičević uputio je poziv litavskom ministru za službeni posjet Republici Hrvatskoj koji je planiran 2018. godine.

Ministar Krstičević zahvalio je litavskom ministru na solidarnosti i ukazanoj pomoći kod prijevoza tijela preminulog pripadnika OS RH.

Litavski ministar istaknuo je, kako mu je drago što su ministar Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Šundov, posjetili Litvu i što će se zajedno sastati s hrvatskim i litavskim vojnicima u vojarni Rukla. Zahvalio je na solidarnosti koju je Hrvatska pokazala sudjelovanjem u ojačanoj prednjoj prisutnosti NATO-a u Litvi.

Ministri su razmijenili mišljenja i o sigurnosnom izazovima i sigurnosnoj situaciji u Europi i svijetu i složili se kako je nužna pravovremena razmjena informacija.

Nakon sastanka, ministar Krstičević će u pratnji litavskog ministra Karoblisa obići pripadnike Hrvatskog kontingenta ojačane prednje prisutnosti, koji borave u vojarni u Rukli.

Hrvatski i litavski vojnici, osim zajedničkog sudjelovanja u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi, zajedno sudjeluju i u misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu i u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu.

 

PRESS - UCM

 

 Foto: 1. MORH/I.Firšt

 

Priredio: DPCM

Izvor: MORH

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 206 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com