Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
"Budi aktivan i spreman"

Održan Dan sporta u Oružanim snagama

 

Dan sporta u OS RH

 

PRESS

 

 

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu održan je Dan sporta u Oružanim snagama pod geslom "Budi aktivan i spreman".

 

Povod  programu, koji se sastojao od sportskih aktivnosti i demonstracija te stručnih predavanja, bilo je proglašenje 2018. godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika. 

...

U aktivnostima su sudjelovali i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OSRH Vlado Galić, načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za šport Janica Kostelić, izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora predvođeno predsjednikom Zlatkom Matešom, predstavnici ustrojbenih cjelina MORH-a i OSRH te poznati hrvatski sportaši, kao i vrhunski sportaši koji su ugovorni pričuvnici OSRH.


Dan sporta predstavio je ministar Krstičević, podsjetivši da je prošla godina bila proglašena Godinom vojnika, dočasnika i časnika. 

Velike napore uložili smo u poboljšanje standarda života i rada naših vojnika dočasnika i časnika, rekao je ministar, dodavši da je to rezultiralo povećanim interesom za službu.

 

Istaknuo je da je prvi put nabavljena jedinstvena sportska oprema za sve pripadnike OSRH, a započeto je i uređivanje sportskih objekata u vojarnama.
Galić je rekao da je Dan sporta aktivnost koja čvrsto povezuje dva jaka hrvatska brenda - hrvatskog vojnika i hrvatski sport. 

Od Domovinskog rata hrvatski vojnici i sportaši snažno su obilježili Hrvatsku, a tako će biti i ubuduće. Vojnici su branili zemlju, a sportaši je predstavljali širom svijeta, neki od njih bili su i na prvim crtama bojišta, podsjetio je Galić.

 

Janica Kostelić izrazila je ponos što na ovom mjestu vidi toliko poznatih sportaša, nositelje mnogih velikih medalja i rekla da je tjelesna spremnost sastavni dio života vojnika, vrlo važna u vojničkom životu, stoga je i uloga hrvatskih vojnika u promicanju sporta i zdravog života iznimno važna, a osobito dolazi do izražaja u približavanju sporta mladim ljudima.

 

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. MORH/M.Čobanović

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 316 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com