Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

MORH

Reakcija MORH-a na Nacionalov članak od 29. siječnja 2019., a radi istinitog informiranja javnosti
Reagiranje Ministarstva obrane
 
MORH
 
 

PRESS

 

 

 

 

U tjedniku Nacional od 29. siječnja 2019. objavljen je članak pod naslovom "Novi Krstičevićev skandal: Ruskoj tvrtki usred remonta hrvatskih helikoptera istekao certifikat", autora Borisa Bilasa, kojim su iznesene netočne i neistinite informacije kojima se kompromitira ugled Ministarstva obrane.

 

Radi istinitog informiranja javnosti Ministarstvo obrane je dužno reagirati.

...

Naime, da pojasnimo:

Što se tiče remonta helikoptera Mi-171Sh ističemo da ruski partner u provedbi remonta helikoptera Mi-171Sh ima potrebne važeće certifikate, što dokazuju i slijedeće činjenice: Certifikat koji je vrijedio do 17. siječnja 2019. obnovljen je prije isteka tog roka, 5. prosinca 2018. godine te vrijedi do 5. prosinca 2020. godine. Certifikat ni u jednom trenutku tijekom remonta hrvatskih helikoptera Mi-171Sh nije istekao.

Za provedbu remonta izabran je najbolji inozemni partner sukladno tehničkim zahtjevima, koji jedini posjeduje potrebnu remontnu dokumentaciju i certifikate, te je ujedno i proizvođač helikoptera. Ruski remontni zavod AO 810 ARZ, koji je angažiran za izvedbu remonta, certificiran je od strane ruskih zrakoplovnih vlasti za poslove remonta na vojnim helikopterima Mi-171Sh.

- sadržaj se nastavlja - 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Što se tiče statusa remonta, ističemo kako se remont provodi sukladno dinamičkom planu i izvršena je primopredaja dva remontirana helikoptera, primopredaja trećeg helikoptera je u tijeku, a primopredaja četvrtog remontiranog helikoptera očekuje se u veljači 2019. godine. Dovršetak remonta preostalih helikoptera očekuje se tijekom 2019. godine.

Što se tiče propisanih procedura, nakon generalnog remonta, provode se završna ispitivanja i propisane su i liste letnih ispitivanja koje propisuju standarde koje helikopter treba zadovoljiti. Ugovorom o remontu je definirano da će propisane probne letove nakon remonta provoditi ruske posade, a prije primopredaje u Hrvatsko ratno zrakoplovstvo probne letove će provoditi i ovlaštene posade HRZ-a, što se redovito provodi.

 

 Foto: 1. Izvor

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 450 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com