Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRM

"Pored profesionalnog  izvršavanja zadaća, prioritet je vaša sigurnost te čuvanje ugleda pripadnika Hrvatske vojske"
Pripadnici Hrvatske ratne mornarice upućeni u operacije potpore miru
HRM
 
 

PRESS

 

 

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice (HRM) Oružanih snaga RH kapetan korvete Dragan Perić i bojnik Ozren Lukenda upućeni su u operacije potpore miru "EU NAVFOR ATALANTA" u Zapovjedništvo operacije u Kraljevini Španjolskoj i "NHERENT RESOLVE" u Zapovjedništvo operacije Koalicijskih snaga u Kuvajtu.

 

Povodom njihova odlaska, kapetana korvete Perića i bojnika Lukendu primio je zapovjednik HRM-a komodor Ivo Raffanelli sa suradnicima 24. travnja 2019. te im poželio puno uspjeha u budućem profesionalnom izazovu.

...

Komodor Raffanelli tom je prilikom naglasio značaj sudjelovanja pripadnika Hrvatske vojske u mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta i njihov doprinos u izgradnji i očuvanju mira i stabilnosti. „Pored profesionalnog  izvršavanja zadaća, prioritet je vaša sigurnost te čuvanje ugleda pripadnika Hrvatske vojske“, istaknuo je zapovjednik HRM-a zaželjevši obojici uspjeh na novim dužnostima.

Kapetan korvete Dragan Perić rođen je 1969. godine. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. U Hrvatsku vojsku pristupio je 1998. godine, a tijekom karijere obnašao je dužnosti voditelja Pogonskog brodskog odreda na RTOP-21 i RTOP-42. Trenutno je na dužnosti Časnika za planiranje u Odjelu N-5 Zapovjedništva HRM-a.

Bojnik Ozren Lukenda rođen je 1969. godine. Diplomirao je na Visokoj školi za Sigurnost u Zagrebu. U Hrvatsku vojsku pristupa kao dragovoljac 1991. godine, a tijekom Domovinskog rata i kasnije u miru, obnašao je više stožernih i zapovjednih dužnosti. Trenutno je na dužnosti Časnika za opskrbu u Odjelu N-4 Zapovjedništva HRM-a. Tijekom 2011. godine sudjelovao je u misiji ISAF (International Security Assistance Force) u Afganistanu.

Zapovjedništvo EU NAVFOR operacije ATALANTA-SOMALIA službeno je prešlo 29. ožujka 2019. pod španjolsko zapovjedništvo u vojnoj bazi ROTA, provincija Cadiz iz dotadašnjeg zapovjedništva operacije koje se nalazilo u Northwoodu, London, Ujedinjeno Kraljevstvo.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: : OJI HRM

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 545 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com