Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

U iznimno jakoj konkurenciji pripadnici 8. SPTC SOAT osvojili su 1. mjesto ekipno te 2. mjesto pojedinačno
Uspjeh pripadnika 10. HRVCON-a u Afganistanu
HRVCON Afganistan
 
 

PRESS

 

  

HRVCON Afganistan

Nakon gotovo polovice mandata u misiji "Odlučna potpora" u Afganistanu, pripadnici 10. hrvatskog kontingenta nastavljaju postizati izvrsne rezultate, kako na svojim dužnostima tako i na natjecanjima.

 

Tako je pripadnik 10. HRVCON-a natporučnik Tihomir Kastmiler pohvaljen i nagrađen za izniman doprinos na dužnosti koju obnaša u sastavu Bojne za zaštitu snaga (FP Bn) pod zapovijedanjem njemačkog kontingenta, i to pred svim pripadnicima bojne u kampu Marmal u Mazar-E-Sharifu. 

...

Također, pripadnici 8. HRV SPTC SOAT organizirali su 7. lipnja 2019. u kampu Lion međunarodno natjecanje u praktičnom streljaštvu. Natjecanje se sastojalo od 2 metne situacije (po jedna za pušku i pištolj) i provodilo se po pravilima Međunarodnog saveza za praktično streljaštvo (International Practical Shooting Confederation), gdje se posebno prati preciznost pogodaka i sveukupno vrijeme potrebno za rješavanje metne situacije.

Sudjelovalo je 18 natjecatelja iz pet zemalja, i to pripadnici specijalnih postrojbi oružanih snaga Austrije, Norveške, Švedske, Ujedinjene Kraljevine i Hrvatske. U iznimno jakoj konkurenciji pripadnici 8. SPTC SOAT osvojili su 1. mjesto ekipno te 2. mjesto pojedinačno.

Cilj takvih natjecanja, osim održavanja borbene spremnosti pripadnika, jest i jačanje odnosa sa savezničkim zemljama, a pripadnici 8. SPTC SOAT iz sastava 10.HRVCON-a svojim su rezultatima pokazali da stoje rame uz rame s ekvivalentnim postrojbama zemalja NATO saveza i partnera.

 

HRVCON Afganistan

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: HV / 10. HRVCON

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 138 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com