Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRZ

"Sada se po prvi put predstavljamo sa Kiowama koje će zasigurno izazvati interes i pažnju publike"

 
Kiowa
 

 

PRESS

 

 

Kiowa

Eskadrila helikoptera (EH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemunika sudjeluje od 3. do 4. kolovoza 2019. sa dva helikoptera OH-58 D Kiowa Warrior na međunarodnom zrakoplovnom mitingu (Slovak International Air Fest – SIAF2019) u zrakoplovnoj bazi Sliac kod Banske Bystrice u Slovačkoj Republici.

 

Helikopteri OH-58 D Kiowa Warrior HRZ-a sudjelovat će u izložbenom dijelu (static display) mitinga.

...

Ovo je prvo sudjelovanje helikoptera OH-58 D Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na međunarodnoj zrakoplovnoj manifestaciji.

Letačke posade Kiowa prema Slovačkoj su poletjele u četvrtak 1. kolovoza 2019. godine.

Zapovjednik Eskadrile helikoptera pukovnik Davor Gren kazao je kako im je čast što su u prigodi predstavljati HRZ i Hrvatsku vojsku ovim helikopterima, na kojima je uspješno završena preobuka i kojom se postižu nove sposobnosti Hrvatske vojske. “Kao eskadrila sudjelovali smo na još jednoj međunarodnoj izložbenoj aktivnosti u Mađarskoj prije 15-ak godina helikopterom BELL-206 B, a sada se po prvi put predstavljamo sa Kiowama koje će zasigurno izazvati interes i pažnju publike. Radujemo se što ćemo biti dio SIAF-a 2019”, istaknuo je pukovnik Gren.

Uz letačke posade u Slovačku su krenuli i timovi zrakoplovnih tehničara EH koji će pružati potporu na zrakoplovnom festivalu, ali i pripremiti helikoptere za povratak u Hrvatsku nakon završetka aktivnosti.

Na slovačkom mitingu u bazi Sliac, 2017. Godine sudjelovala je i akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje”.

 

Kiowa

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 316 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr