Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Godišnjice

"Croatia Airlines rasla je zajedno s Hrvatskom"

 
Croatia Airlines
 

 

PRESS

 

 

 

Prije točno trideset godina, i prije hrvatske samostalnosti, osnovan je naš nacionalni zračni prijevoznik.

 

Tvrtka Croatia Airlines te 1989. zvala se Zagreb Airlines i bavila se prijevozom pošte. Danas ima 12 zrakoplova koji povezuju Hrvatsku s 24 europske države. Proslava se održava večeras u njihovim hangarima na Plesu.

...

Konkurencija među autoprijevoznicima je žestoka. Osobito se to da primjetiti na europskom tržištu gdje je u posljednjih nekoliko godina nestalo nekoliko avioprijevoznika. Zbog toga se aviotvrtke udružuju i traže strateške partnere. Taj smjer upravo je odabrala i Croatia Airlines.

Na pitanje što su bili najveći izazovi za aviokompanija, predsjednik uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić rekao je da je Croatia Airlines rasla zajedno s Hrvatskom.

- Mi s ponosom nosimo ime svoje zemlje. U ovih 30 godina smo obavili preko 600 000 letova i prevezli preko 40 milijuna putnika. To je taj naš doprinos hrvatskom gospodarstvu, turizmu, vidljivosti naše zemlje u cijeloj Europi. Jer naši avioni svakodnevno su prisutni na aerodromima širom Europe tako da je naš natpis viđen 1.200.000 puta tijekom naše povijesti, istaknuo je.

- Očekujem da neke bitne odluke budu donesene i do kraja godine. Ide se u pravom smjeru i mislim da ova kompanija uz jako puno ljudi kojima je stalo do nje ima budućnost i da ćemo i idućih 30 godina opstati na ovom visoko konkurentnom zrakoplovnom tržištu, dodao je.

Vlada donosi konačnu odluku tko će biti strateški partner Croatie Airlinesa. Upravo večeras bit će tu prisutni i ministar državne imovine, ministar prometa ali i premijer Andrej Plenković.

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 609 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com